Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Meghan Markle deler sin erfaring med rasisme i kjølvannet av Black Lives Matter
Bilde: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Meghan Markle deler sin erfaring med rasisme

– For få år siden hørte jeg moren min bli kalt N-ordet, forteller Markle i et gammelt filmklipp som nå sirkulerer på nett.

Drapet på George Floyd var dråpen som fikk begeret til å renne over i USA. I etterkant har det vært kraftige demonstrasjoner og opptøyer i en rekke stater og storbyer, lususbutikker er blitt plyndret og Instagram-feeden gikk nærmest i sort under #blackoutTuesday.

En rekke kjendiser har donert penger og vist sin støtte til demonstrasjonene via sosiale medier.

Men nå er det likevel et gammelt filmklipp som går sin seiersgang på nett; Et der hertuginnene av Sussez, Meghan Markle, går hardt ut mot rasisme.

Dette ble ifølge Harper’s Bazaar filmet i 2012 mens Markle fremdeles spilte en av hovedrollene i advokat-Tv-serien Suits. Iført en t-skjorte som sier «I won’t stand for rasism», forteller hun om sin opplevelse som mixed rase. Faren til 38-åringen er nemlig hvit, mens moren er afro-amerikansk.

«Jeg er halvt sort og halvt hvit, men de fleste kan ikke se det, så i livet mitt har jeg ofte vært en flue på veggen», sier hun i videoen.

«Noen av de rasistiske uttrykkene som jeg har fått høre eller de utrolig støtende vitsene eller kallenavnene har truffet meg ekstremt hardt. For få år siden hørte jeg også moren min bli kalt N-ordet», fortsetter hun.

Meghan Markle håpet verden ville se annerledes ut når hun fikk barn

Markle, som er oppvokst i Los Angeles-området, forteller videre at det spesielt var da hun begynte å reise utenfor hjembyen at hun opplevde rasisme. Hun trodde en del av holdningene hun møtte da var utdødd for lengst. Dessverre var de ikke det.

«Jeg er utrolig stolt av opphavet mitt på begge sider, jeg er stolt over hvor jeg er fra og hvor jeg er på vei».

«Likevel håper jeg at folk har blitt litt mer åpne til sinns for en verden i endring og at en mikset verden er tingen, når jeg en gang får barn i fremtiden. For det gjør utvilsomt alt sammen vakrere og mer interessant»

Paret fikk sitt første barn sammen i mai i fjor, som fikk navnet Archie Mountbatten-Windsor.

Tidligere i år ble det ramaskrik etter at det ble kjent at prins Harry og hertuginnen av Sussex Meghan Markle ville tre vekk fra sine kongelige roller og plikter. Etter flere år med et voldsomt medietrykk gjorde paret dette i et forsøk på å gi sønnen en mer normal oppvekst.

Ingen av de to har foreløpig delt noe på Instagram nå i forbindelse med #blacklivesmatter-demonstrasjonene.

Markle er likevel ansvarlig for The Queens commonwealth trust, en organisasjon som backer opp unge mennesker som kjemper for en endring i verden. De delte følgende tirsdag denne uken:

Les også: Black lives matter: Hva kan vi gjøre i Norge i kampen mot rasisme?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer