Brudekjolene fra catwalken

For mote-bruden som vil ha noe helt spesielt (eller bare la seg inspirere).

Bryllupssesongen er rett rundt hjørnet, og enten du selv skal gifte deg eller kjenner noen som skal er jakten på den perfekte brudekjolen et faktum. Men du trenger ikke velge en klassisk brudesalong. Både på nettet, i kjedebutikker og vintage-sjapper kan du finne alternativer, men er du klar for å legge litt ekstra penger i potten bør du se til catwalken. Her er noen av brudekjolene fra sesongens catwalk signert noen av verdens fremste designere og motehus.

Ralph & Russo

ralph-russo
Kjoler fra Ralph & Russo SS18. Foto via Vogue

Tidligere i år ble det bekreftet at det er det britiske couture-huset Ralph & Russo som står bak brudekjolen Meghan Markle skal ha på seg når hun gifter seg med prins Harry 19.mai i år. På catwalken under couture-uken i Paris i januar fikk vi se både brudekjoler og andre fra designerne – kanskje er det noe tilsvarende dette vi får se Markle i?

Carolina Herrera

carolina-herrera
Carolina Herrera SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Hvem har sagt at du  ha kjole når du gifter deg? Det er din dag – og opp til deg. Ser vi til den anerkjente designeren Carolina Herrera og hennes SS18-brudekolleksjon, kan en bukse eller et skjørt være minst like vakkert og feminint – for ikke å snakke om mer komfortabelt. Dessuten er det jo lov til å skifte etter middagen, før festen. Tilbake i 2014 giftet it-jenta Olivia Palermo seg i et skjørt og overdel signert nettopp Herrera – en lignende kreasjon går igjen denne sesongen.

Elie Saab 

elie-saab
Elie Saab SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Den libanesiske designeren Elie Saab er i toppklasse når det kommer til ekstavagante brudekjoler. Saabs feminine drømmekjoler er en favoritt blant både kjendiser og kongelige verden over. ………..

Oscar de la Renta 

oscar-de-la-renta
Oscar de la Renta SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Enda en klassiker. Hos Oscar de la Renta er det noe for enhver smak, og i brudekolleksjonen denne sesongen finner vi alt fra store tyllkjoler til stroppløse kjoler med store skjørt, blazere og bukser. De la Renta har også flere antrekk til både brudesvenn og brudepiker.

oscar-de-la-renta
Oscar de la Renta SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Vera Wang

vera-wang
Vera Wang SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Vera Wang er nærmest for en selvfølge å regne når det kommer til brudekjoler fra catwalken. Hun er en av verdens mest anerkjente brudekjoledesignere, og er storfavoritt blant både kjendisene, i filmer og hos jenter som bruker år på å fantasere om den perfekte kjolen. Om denne kolleksjonen fortalte den Shanghai-fødte designeren til Vogue at hun ønsker å tilby kundene hennes et nytt synspunkt på brudekjoler. «Jeg har følt en frustrasjon over hva som vanligvis blir sett på som romantisk» fortalte designeren til motemagasinet. Denne kolleksjonen består av 20 kjoler som er Wangs svar på romantiske. Her har hun lagt fokus på lange ermer og asymmetri.

Viktor & Rolf

viktor-rolf
Viktor & Rolf SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Couture-kongene Viktor & Rolf leverer, på lik linje som Oscar de la Renta, noe for enhver smak. Denne sesongen finner vi alt fra søte, korte brudekjoler til buksedrakter og spektakulære kjoler med store tyllskjørt i kolleksjonen. Husker du da de designet en brudekjole for H&M i sin gjestedesignerkolleksjon?

viktor-rolf
Viktor & Rolf SS18 brudekjolleksjon. Foto via Vogue

Hovedbilde: Oscar de la Renta SS18. Bilde via Vogue

Les også: Norsk klesmerke feirer kvinnen