Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Medgrunnleggeren av Saint Laurent har gått bort

Bergé var partneren til Yves Saint Laurent, og var med på å starte det tradisjonsrike franske motehuset i 1961. De møtte hverandre på slutten av 50-tallet og var kjærester fram til 1976, men forble venner og forretningspartnere helt frem til Saint Laurent døde av hjernesvulst for 9 år siden.

Bergé var CEO for Yves Saint Laurent Haute Couture fram til 2002, og ble etter dette president for Pierre Bergé-Yves Saint Laurent Foundation som jobber for å bevare Saint Laurents verk, organisere utstillinger og støtte kulturelle aktiviteter.

I tillegg til å bli sett på som et ikon i den franske og internasjonale motebransjen har Bergé også vært en forkjemper for homofile sine rettigheter. Han donerte flere millioner euro til Aids-forskning. Han var også ivrig samler av bøker og kunst.  

Flere motepersonligheter og magasiner har i dag hyllet den franske motelegenden for hans arbeid både i og utenfor moteverdenen.

– Våre tanker går til Pierre Bergé som gikk bort i dag tidlig i en alder av 86. Han var en flott figur i den franske og internasjonale kulturscenen. Hans liv i motebransjen forandret industrien like mye som hans veldedige arbeid hjalp med å redefinere det politiske landskapet. Vi hyller Pierre Bergé i dag, skriver franske Vogue på sin Instagram.

Bergé skal har vært syk over en lengre periode, og sovnet stille inn i sør-Frankrike i dag tidlig.

I dokumentaren «L’amour Fou» fra 2010 fikk man et sjeldent innblikk ikke bare i Saint Laurent sitt liv,  men også den nære relasjonen mellom Bergé og den kjente moteskaperen. Her er traileren:

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

 

Les også: Nå er kleskjede-grunnleggeren verdens rikeste

Siste saker

Mest lest nå
Les mer