Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Balenciaga returnerer til haute couture

Luksusmotehus relanserer couture

Takket være sneakers?

Haute couture-uken i Paris starter denne uken, og med den kommer en gladnyhet for alle som setter pris på håndverk av ypperste klasse.

Det franske luksusmotehuset Balenciaga gjenopptar nå produksjonen av couture.

Motehuset har ikke hatt en couture-kolleksjon siden Cristòbal Balenciaga selv la ned produksjonen og atelieret i 1968. Nå er det kreativt leder for huset Demna Gvasalia som debuterer med sin første couture-kolleksjon i juli, skriver Vogue.

– Haute couture er selve grunnlaget for dette huset, sier Gvasalia i en uttalelse fra Balenciaga.

Det er min visjon og plikt å bringe tilbake couture. For meg er couture en uoppdaget kilde til kreativ frihet og en plattform for innovasjon – som ikke bare handler om kjoler, men som også bringer tilbake den moderne visjonen til Balenciaga til sin opprinnelse.

Balenciaga gjenopptar couture. Foto: via Vogue
Foto: via Vogue

Kreativ og kommersiell suksess

Det er neppe tilfeldig at Balenciaga nå returnerer til denne kunstformen. Etter mange år med god vind i seilene rent økonomisk – og en hel hærskare med dedikerte unge fans som kjøper kanskje spesielt sneakers i mengder, kan motehuset forsvare oppstarten økonomisk.

Les også: Balenciaga-designeren om hvorfor han lagde «Ikea-veska» til 20 000 kroner

Huset etablerer nå et helt team som skal jobbe eksklusivt med couture, og skal gjenåpne det legendariske atelieret på den historiske adressen 10 Avenue George V i Paris.

– Dette prosjektet er mulig som en konsekvens av den kreative suksessen til Demna Gvasalia så vel som de eksepsjonelt gode resultatene til Balenciaga de siste årene, sier Cedric Charbit, president og CEO for Balenciaga.

Les også: Motegigant slepes for denne visningen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer