Lindex-eier søker konkursbeskyttelse

Foto fra Instagram via @lindexofficial

Lindex-eier nær konkurs

– Som hele bransjen, så har vi også opplevd nedgang av kunder til våre fysiske butikker på grunn av koronaviruset.

Mandag kom nyheten om at det finske selskapet Stockmann som eier blant annet den svenske kleskjeden Lindex, nå ber om konkursbeskyttelse.

Svenske og finske selskaper kan søke om det som kalles «foretaksrekonstruksjon» om de har økonomiske problemer, dersom det da vil være en mulighet for at de kan overleve, skriver nyhetsnettstedet E24.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vårt tydelige standpunkt er at Stockmann-konsernet har forutsetninger for en lønnsom forretningsdrift med de tiltakene som er satt i gang, sier styreleder Lauri Ratia ifølge nettstedet.

Men hvordan vil dette påvirke Lindex?

Nina Haugen, Customer Experience Manager i Lindex i Norge viser til selskapets pressemelding.

– Det faktum at våre eiere Stockmann i dag har søkt om foretaksrekonstruksjon, påvirker ikke Lindex sin virksomhet. Lindex er et datterselskap med en uavhengig og stabil virksomhet, sier konsernsjef Susanne Ehnbåge i pressemeldingen.

– Koronaviruset og dets effekter har hatt en betydelig innvirkning på detaljhandelen og oss som selskap. Men vi ser i denne ekstraordinære situasjonen at veksten på nettet er blitt ytterligere forbedret og vår strategiske innsats innen digital utvikling fortsetter.

Nina Haugen i Lindex forteller til Melk & Honning at de dessverre ikke kan gå ut med noen tall når det kommer til økning i netthandel. På spørsmål om hvordan koronaviruset påvirker driften, svarer hun følgende:

– Som hele bransjen, så har vi også opplevd nedgang av kunder til våre fysiske butikker på grunn av koronaviruset.

I forrige uke kom nyheten om at den norske kleskjeden Riccovero er konkurs. Hovedeier Finn Einar Kvamme fortalte den gang til Dagens Næringsliv at konkursen skyldtes hovedsakelig koronaviruset.

– 12.mars stengte Norge ned, og siden det har vi ikke solgt noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik tvinger koronaviruset moteaktører til å tenke nytt