Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Lil Yachty lanserer et neglelakkmerke for menn
Kjetil-André Ward har brukt neglelakk siden barneskolen. Foto: Instagram @andreward

Lil Yachty lanserer neglelakk for menn: – Elsker det, sier norsk influencer

– Du blir ikke noe mindre mann bare fordi du har lyst til å matche fargen på neglene dine med favorittgenseren din.

De siste årene har flere menn i musikkbransjen har fått en friere tilnærming til stil og ikke latt seg hindre av de tradisjonelle kjønnsbegrensningene. Lars Vaular opptrådte i kjole under Øyafestivalen i 2017, mens rapper Asap Rocky stadig vekk har dukket opp i både kjole og skjørt på konserter og eventer.

Motefavoritt Harry Styles har for lengst omfavnet feminine plagg, som da han i desember var på forsiden av Vogue iført kjole. Nå nylig rocket Kid Cudi en blomstrete kjole fra Virgil Ablohs Off-White på Saturday Night Live.

Også på skjønnhetsfronten har det blitt mer aksept for menn som har lyst til å være med på leken. Sommeren 2018 lanserte Chanel en sminkekolleksjon for menn, og i høst lanserte Pharrell hudpleiemerket Humanrace. Det er også blitt vanligere at også kjendismenn viser frem sine hudpleierutiner i Vogue og Harper’s Bazaar sine ultrapopulære Youtube-serier.

Nå smir Lil Yachty mens jernet er varmt, og lanserer neglelakk for menn.

Les også: Trenger vi egne sminkeprodukter til menn?

Det skriver Dazed Beauty. Den amerikanske rapperen, som egentlig heter Miles Parks McCollum, har valgt å kalle neglelakkmerket sitt for Crete.

«Enten det å lakke neglene er en måte å uttrykke din kreative side på eller det er en estetikk du liker, burde du ikke dømmes for deg. Hva andre mener burde ikke ha en påvirkning på din estetikk eller hva enn du ønsker å gjøre, og dette merket er et uttrykk for nettopp det», sier han i pressemeldingen.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

I fjor tok rapperen et offentlig standpunkt til fordel for menn med neglelakk. Det var da en 17-år gammel mannlig student i Texas ble utvist fra skolen for å ha hatt på neglelakk. Lil Yachty sa at så lenge det ikke skader eller sårer noen, så burde det være lov å gjøre hva man vil stil- og uttrykksmessig.

Nå håper han at neglelakkmerket vil bidra til at menn blir mer komfortable med seg selv.

«Kom igjen, dette er 2021! Har vi fremdeles disse begrensningene?!».

Den første kolleksjonen har fått navnet Negatives 001 og kommer i nyanser av hvitt, grått og sort, alle i en tusjaktig forpakning. Den dropper 21. mai.

– Tar et oppgjør med det bildet vi har av hva maskulinitet er

Den Oslo-baserte influenceren Kjetil-André Ward er fan av neglelakk.

Til Melk & Honning sier at han begynte å bruke det allerede på barneskolen.

– Det startet da mamma og søstera mi lakket neglene sine og jeg så klart også ville gjøre det. Men det er de siste årene jeg har vært en aktiv «neglelakk-fyr».

Ifølge ham var det ikke en «kjempeterskel» å skulle bruke det relativt fast.

– Men jeg var alltid veldig bevisst på det at jeg hadde det på. Det var jo mindre vanlig da.

– Nå har jeg et veldig avslappet forhold til det. Slenger på litt neglelakk når jeg kommer over en fin farge eller når jeg har litt ekstra tid før jeg skal ut døra.

– Jeg tenker egentlig ikke over det før noen sier: «Det var en sjukt fin farge! Hvor har du kjøpt den?».

Ward digger at Lil Yachty nå lanserer et helt eget neglelakkmerke for menn.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

– Ja, jeg elsker at han som mannlig rapper tar et oppgjør med det bildet vi har malt av hva maskulinitet er.

– Mannlige rappere har jo alltid blitt sett på som macho og tøffe karer. De har nok vært en av grunnene til at vi har «toxic masculinity», mener han.

Med 10 millioner Instagram-følgere mener Ward at det ikke er tvil om at Lil Yachty er et forbilde for mange unge, med påvirkningskraften som følger.

– Og det skal absolutt ikke undervurderes.

– Jeg opplever at maskulinitet er ekstremt skjørt og at gutter og menn ikke tør teste grensene uansett hvor mye de vil. Det er fordi frykten for å bli sett på som mindre maskulin er så stor.

Han sier at han elsker at typer som Lil Yachty beveger seg ut i noe som tradisjonelt sett er blitt oppfattet som å være «for kvinner».

– Det viser at du blir ikke noe mindre mann bare fordi du har lyst til å matche fargen på neglene dine med favorittgenseren din.

– Det påvirker til og med meg som allerede har et ganske avslappet forhold til det.

Les også:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer