Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Leandra Medine Cohen legger ned bloggen og nettsiden The Man Repeller
Foto via Instagram/@leandramcohen

Legger ned en av verdens mest kjente blogger

Startet for over ti år siden.

Man Repeller ble et Internett-fenomen nærmest over natten, først grunnlagt av Leandra Medine Cohen i 2010 som en blogg om trender kvinner elsker, men menn hater.

Nå legges verdens kanskje mest kjente blogg ned.

Måtte gå

Man Repeller var lenge verdens mest leste moteblogg med millioner av lesere i måneden. Og Cohen selv en av verdens største influencere. Hun har gjort samarbeid med noen av de aller største motemerkene, designerne, motehusene og merkevarene, gitt ut bøker, startet sitt eget skomerke og havnet på en rekke prestisjetunge lister slik som eksempelvis Forbes’ 30 under 30 og BoF500.

Fra personlig blogg ble Man Repeller et nettmagasin med et titalls ansatte. Og Cohen en av de første som fikk stor suksess med å bygge en motebusiness ut av en blogg.

Leandra Medine under New York Fashion Week i 2016. Foto: Christian Vierig/Getty Images

Men heller ikke hun var skånet for utfordringene motemedia står overfor slik som sviktende annonseinntekter og konkurransen om oppmerksomhet fra sosiale medier.

Og da Cohen i juni i år fikk massiv kritikk for å ha oppført seg dårlig ovenfor tidligere multikulturelle ansatte og for ikke å fremme mangfold redaksjonelt, begynte nettet for alvor å rakne.

Til slutt ble det klart at Cohen ville trekke seg tilbake fra den daglige driften. Nettstedet skulle imidlertid fortsette uten henne, under navnet Repeller. Men mange var skeptiske til hvordan det skulle gå uten dens grunnlegger og mangeårige ansikt og stemme utad.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen)

Bare måneder senere er det nå klart at nettsiden legges ned, skriver Business of Fashion.

I et Zoom-møte mandag skal Cohen ha servert de dårlige nyhetene til sine ansatte.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

I en uttalelse til Business of Fashion bekrefter Cohen avviklingen: «Jeg bekrefter at Repeller, tidligere Man Repeller, avslutter virksomheten og tilbyr de ansatte sluttpakker. Selskapet har vært selvfinansiert av virksomheten siden lanseringen for ti år siden som en personlig blogg, men på grunn av økonomiske begrensninger er vi ikke lenger i stand til å opprettholde virksomheten».

Cohen skal ha vurdert å lisensiere Man Repeller, men droppet det til slutt. Den tidligere motebloggeren skal ha valgt å legge ned virksomheten mens det fortsatt var penger nok til å tilby de ansatte sluttpakker.

Leandra Medine etter Ralph Lauren-visningen under New York Fashion Week i september i fjor. Foto: Daniel Zuchnik/Getty Images

Les også: TB: Hva er forskjellen på en blogg og et nettmagasin?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer