Bilde via Instagram @emrata

Motekjendisenes beste hjemmekarantene-tips

Slik får de dagene til å gå.

Det er ikke bare-bare å skulle isolere seg eller være i hjemmekarantene. Moteeliten og superkjendisene, som til vanlig har hele verden for sine føtter, er nå pent nødt til å holde seg hjemme slik som alle andre. Unntakstilstanden setter både kreativiteten og folks mentale helse på prøve.

Hva deler de av tips og visdom med sine følgere i denne spesielle tiden?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag skrev Melk & Honning om Bella Hadids bønn til følgerne om å holde seg hjemme. Supermodellen foreslår blant annet også at man kan lære seg å strikke nå, tie dye sokker eller finne ut mer om stjernetegnet sitt.

Helena Christensen har på sin side valgt å dra til et av sine mange hjem i Catskill-fjellene i den øvre delen av staten New York, sammen med sønnen Mingus og en venninne. (Amerikanerne har åpenbart ikke like strenge retningslinjer som Norge hva gjelder å flykte opp på hytta.) Der bader den danske supermodellen blant annet i den lokale elven.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Helena (@helenachristensen)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Helena (@helenachristensen)

Cindy Crawford får dagene til å gå ved å spille backgammon. Det deler 54-åringen i en video. Datteren Kaia Gerber uttalte i et intervju med Vogue i fjor at hun også er en stor fan av spillet. Under videoen av moren kommenterer hun «Me».

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Cindy Crawford (@cindycrawford)

Kaia Gerber gir oss også et lite innblikk i sitt karanteneliv. Per nå har hun lagt ut to ting, et bilde av seg og hunden som tar en lur og et bilde fra Hjemme alene-filmen der caption er «Guys I’m eating junk and watching rubbish. You better come out and stop me!».

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kaia (@kaiagerber)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kaia (@kaiagerber)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christy Turlington bruker tiden til å gjøre håndarbeid. Mandag kunne supermodellen melde at hun hadde brodert hele fire puter, tre av dem med ansiktene til boston terrierne sine og en med et naturmotiv, og var godt i gang med putemotiv nummer fem, en mer maritim variant.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Christy Turlington Burns (@cturlington)

Anna Wintour følger også myndighetenes anbefalinger om å holde seg hjemme. Den mangeårige redaktøren for amerikanske Vogue delte mandag et innlegg på magasinets nettsider med tittelen «Join Anna Wintour and American Vogue in a Pledge to Stay at Home».

«Slik som mange av dere har jeg forsøkt å venne meg til en ny hverdag i forbindelse med Covid-19-pandemien. Jeg har holdt meg oppdatert på nyheter (og tatt pauser fra nyhetene), hatt møter med kollegaene mine over Zoom, idémyldret om hvordan vi kan hjelpe moteindustrien, som komme til å trenge vår støtte i tiden som kommer, flyktet inn i romaner, filmer og tv-serier, og snakket med mine nære og kjære via telefon eller FaceTime», skriver hun.

«Men det viktigste jeg har gjort er én enkel ting, og jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme: Jeg har holdt meg hjemme».

I tillegg til bruke karantenetiden til å snakke ut om depresjon, kjører Emily Ratajkowski spørsmålsrunde via Insta Stories. Der forteller modellen, skuespilleren og designeren at hun ikke prioriterer å trene nå, at hun ikke er redd for å eldes, at hun synes strekkmerker er vakre og at hun har skaffet seg TikTok. «And it’s a problem».

@emrata

The doggies joined in for this one

♬ AhiChallenge – elrodcontreras

Supermodell Naomi Campbell fikk nylig mye oppmerksomhet da hun postet et bilde på Instagram iført full vernedrakt, vernebriller, ansiktsmaske og hansker før en flyvning. Nå deler hun en YouTube-video der hun forteller hvordan hun bygger opp immunforsvaret for å unngå koronaviruset. Og det er ikke akkurat småtterier den britiske supermodellen sørger for å få i seg per dag: intet mindre enn 30 ulike immun-boostere av ulike slag.

Skuespiller Tracee Ellis Ross bruker dagene til å spille «en opphetet» versjon av scrabble over internett sammen med modellen og aktivisten Yara Shahidi. I en videosnutt på Insta er en tydelig gira Ross som søker råd til nytt ord hos det «viseste i verden», nemlig et stort tre i hagen hennes.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Tracee Ellis Ross (@traceeellisross)

Mange kjendiser har også valgt å bruke denne tiden til å kjøre livestreams eller lignende, for å holde dialogen med fansen. Blant dem er Miley Cyrus, som rett og slett har startet sitt eget talkshow. Så langt har hun hatt Dua Lipa, Amy Schumer, Rita Ora og Jeremy Scott som gjester. Se sistnevnte her:

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Miley Cyrus (@mileycyrus)

Les også: Koronakrise for the Kardashians