Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gwyneth Paltrow er kontroversiell i helserådene sine, gang på gang. (Foto: YouTube)

Gwyneth Paltrow slår til med enda flere kontroversielle råd

Denne gangen er det solkrem-bruken hennes som gjør folk oppgitt.

Skuespiller Gwyneth Paltrow og hennes eget livsstilselskap Goop får stadig oppmerksomhet for sine underlige helseråd. Den selverklærte helseguruen er ikke redd for å være kontroversiell.

Nylig var hun i hardt vær etter å ha kommet med egne koronaråd. Tidligere har hun eksempelvis anbefalt biegift som anti-age og steaming av vaginaen.

Det siste hun foretok seg var å sende Kim Kardashian en støttegave etter bruddet med Kanye – et kit som blant annet inneholdt et duftlys som skal lukte som Kims egen orgasme.

Nå har hun altså gjort det igjen. Nok en gang har hun fått verden til å riste på hodet – denne gangen er det solkrem det handler om.

Les også: Elsa Hosk kritiseres av følgerne for å vise bilder av amming på Instagram

– Farlig

Dazed forteller at hudeksperter refser Paltrows solkremrutine og kaller den farlig. Dette etter at hun har delt hudpleierutinen sin i en Vogue tutorial på YouTube.

De fleste av oss har fått det inn med teskje hvor viktig det er med solfaktor for å beskytte huden mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler. At man i denne forbindelse skal dekke til huden godt ved å påføre rikelig med solkrem samt fylle på ofte, er vel ganske universal kunnskap.

Paltrow går derimot nok en gang sin helt egen vei.

I videoen viser hun en solkrem-bruk som er alt annet enn dekkende. Faktisk er det slik at hun egentlig bare klapper på litt solkrem her og der, på nesen og på kinnbeina. Som en highlighter.

Les også
Alessandro Michele får ny kollega på toppen i Gucci
Paltrow er stadig kontroversiell i helserådene sine, og kritiseres deretter. (Foto: Instagram @gwynethpaltrow)

Vogue beskriver dette som en «overraskende minimal touch av solkrem». Paltrow forklarer bruken med følgende: «Jeg er ikke en topp-til-tå solkrem-smører, men jeg liker å påføre litt på nesen min og i det området hvor solen virkelig treffer».

Denne mildt sagt avslappede holdningen til solfaktor har fått sin respons blant hudeksperter i sosiale medier. Det påpekes at solkrem ikke er en highlighter, og at Paltrows solkrem-bruk er håpløs og fullstendig ineffektiv.

Hudekspertene uttrykker også bekymring over skuespillerens holdninger til solfaktor, og flere av dem har tydd til å dele videoer av riktig solkrem-bruk av frykt for Gwyneths påvirkningskraft.

I Vogue-videoen påfører også Paltrow enda et lag fuktighetskrem over solkremen – noe som rett og slett kan føre til enda mindre solbeskyttelse.

Les også: Tør du teste denne trenden?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer