Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette er sesongens største trender
Vi har begynt å forberede oss til livet etter korona, viser søkestatistikken og vårens trender. (Foto: Christian Vierig/Getty Images)

Er vi klare for en ny normal? Ser slik ut

Hei, Roaring Twenties volum to.

Det er optimisme i lufta. Ikke bare fordi det er vår, og fordi lysere dager gjerne betyr lettere tider. Etter over et år med pandemi, har nå flere land fått fart på vaksineringen og lettet på tiltak. New York, som har vært svært hardt rammet av pandemien, er blant de som har begynt å åpne opp for fullt. I april er de igjen klare for mindre konserter og andre arrangementer.

Vi forbereder oss nok en gang på en ny normal. Det er på høy tid å pakke vekk joggedressen.

Joggedressen taper

Business of Fashion kan melde at det ikke bare er aktivitet som tas opp igjen etter korona – vi har også begynt å endre kjøpevanene våre med et post-pandemisk liv i tankene.

Nå bekrefter Google-søkene våre at vi er klare for at livet går mot andre tider. I hvert fall kan vi se det for oss, for første gang på lenge.

I et år har hundretusenvis av amerikanere søkt etter joggebukser på nett – men nå har pipa fått en annen lyd. I februar og mars har det vært en særlig økning i googlesøk etter høye hæler. Søkene etter joggeklær har falt og falt siden januar.

Joggedressen fikk nytt liv under koronapandemien. (Foto: Instagram @alberitanicki)

Reprise av The Roaring Twenties

Det dras stadig paralleller mellom dagens situasjon og forrige århundres 20-tall, også kalt The Roaring Twenties. Den festglade stemningen og den ekstravagante klesstilen var en reaksjon på et avsluttet kapittel av verdenshistorien; første verdenskrig og Spanskesyke-pandemi. Vi skjønner bedre enn noen gang hvorfor det ble så godt stemning etterpå!

Basert på trendanalyser fra Trendalytics, melder flere internasjonale medier at vi er klare for vår egen Roaring Twenties. Her kommer trendene som trekkes frem av moteplattformen The Zoe Report som definerende for livet etter korona.

1. Farger som feirer

Selv om joggedressene for så vidt har vært fargesprakende nok, gleder vi oss til å kle oss i fargerike, lette antrekk utover våren. Du har kanskje fått med deg at en av årets Pantone-farger er gul? Den ble valgt nettopp for å symbolisere optimisme.

I tillegg har Melk & Honning tidligere skrevet om den fargerike smykketrenden som regjerer på Instagram for tiden.

Fargerike Nnenna Echem vet hvordan det skal gjøres. Her med både fargerike klær og smykker. (Foto: Instagram @nnennaechem)

2. Fjær er ikke feil

Fjær er tilbake. Enten som store, dramatiske deler av et antrekk eller i mindre detaljer – skikkelig Gatsby-vibes er det uansett.

Maren Schia i glamorøs fjærtopp. (Foto: Instagram @marenschia)

3. Det lille ekstra med cutouts

Plagg med cutout-parti på alle måter og i alle fasonger gir antrekket en ekstra løft. Og vi er vel klare for å vise bittelitt mer hud enn man gjør i en joggedress?

Sofie Årnes i topp med cutout på brystet. (Foto: Instagram @sofieaarnes)

4. Strass, glitter og glam

Ja, alt som er stikk motsatt av en joggedress, med andre ord. Om vi ikke kan feste helt enda, er det i hvert fall innafor å gjøre hverdagsantrekket til en fest enn så lenge.

Julie Varner i glitrende sett. (Foto: Instagram @julie_varner)

5. Rysjer

Rysjer er ikke bare vårlig og lett, det gir også den ekstra glam-faktoren vi lengter etter nå!

Janka Polliani i rysjetopp. (Foto: Instagram @polliani)

6. Korsett

Melk & Honning har snakket om korsettet tidligere i år, da det ble tydelig at Netflix-suksessen Bridgerton gjorde at folk fikk øynene opp for korsett igjen. Trenden er noe kontroversiell, men det er i alle fall helt sikkert at korsettet gjør ting for figuren vår som joggedressen ikke gjør! Når vi omsider kan bevege mer på oss igjen, er det absolutt på tide å vise frem formene.

Dina Hansen i kjole med korsettdetaljer. (Foto: Instagram @dinahansen)

7. Hæler

Sist, men ikke minst! Når gikk du i hæler sist? Noen har kanskje klart seg helt fint uten, men for mange er hæler det man har savnet mest etter et år uten festlige anledninger. Nok slippers nå.

Therese Aanonli iført det motsatte av slippers. (Foto: Instagram @thereseaanonli)

Les også: Vårens fineste smykkekolleksjoner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer