Kim Kardashian West saksøker nettbutikken Missguided

Kim Kardashian saksøker fast fashion-nettbutikk

Varsler ytterligere søksmål.

Motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada reagerte da kjolen Kim Kardashian hadde på seg, en vintage Thierry Mugler fra 1998, på rekordtid ble kopiert av Fashion Nova. De hintet om tette bånd til fast fashion-kjeden, noe Kardashian selv avviste blankt.

Les også: Hvordan kan egentlig fast fashion fortsette å gjøre suksess?

Krever 10 millioner dollar

Det er ikke første gang fast fashion-kjedene kopierer Kardashians antrekk. Både Fashion Nova, Missguided, Pretty Little Thing og Boohoo er blant nettbutikkene som til stadighet kopierer det Kardashian/Jenner-familien har på seg – ofte i et rasende tempo.

Nå saksøker Kim Kardashian Missguided for å bruke hennes navn og bilder uten lov for å markedsføre sin egen kopidesign.

Kjendisnettstedet TMZ var blant aktørene som først omtalte saken.

Dette er et av eksemplene som ligger ved i sakspapirene. Foto via The Fashion Law.

De viser til sakspapirene der Kardashian kommer med en rekke konkrete eksempler der nettbutikken har postet sine egne versjoner av antrekk hun har har blitt avbildet i. Kardashian hevder at kopier av disse antrekkene produseres i rekordfart, ofte på bare noen få dager eller timer. I søksmålet uttrykker Kardashian også frustrasjon over at nettbutikken ofte tagger henne i innlegg i sosiale medier og bruker bilder av henne uten tillatelse. Det, mener Kardashian, kan gi inntrykk at hun samarbeider med Missguided, noe hun understreker at hun ikke gjør.

Nekter for tette bånd

Kim Kardashian har hele tiden nektet for å ha noe å gjøre med fast fashion-kjedene som kopierer henne. I en rekke poster på sin Instagram Stories forrige uke skrev hun at hun blir fortvilet over å se kjedene stjele design andre har jobbet hardt med.

«Jeg har sett selskaper stjele arbeidet til mannen min i mange år og nå går det også ut over designere som har vært så generøs at de har gitt meg tilgang til deres vakre arbeid. Jeg kan ikke lenger holde munn».

Kilder forteller til TMZ at søksmålet mot Missguided skal være det første i en lang rekke av søksmål mot fast fashion-kjedene som kopierer Kardashians antrekk.

Kardashian krever at Missguided stopper bruken av hennes bilder, og krever 10 millioner dollar, rundt 85 millioner kroner, i oppreisning.

Hovedbilde: Roy Rochlin/Getty Images.

Les også: Burberry legger seg langflate etter kritikk