kim kardashian i en vintage mugler-kjole

Hinter til tette bånd mellom Kim Kardashian og fast fashion-kjeder

Avviser samarbeid.

Det er ingen hemmelighet at fast fashion-kjedene er raske på labben med kopiere designerplagg både fra catwalken og sett på kjendiser og motepersonligheter som for eksempel Kardashian-familien.

Søndag gjestet Kim Kardashian Hollywood Beauty Awards. I den anledning hadde hun på seg en vintagekjole signert Thierry Mugler fra 1998.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene av Kardashian i den tettsittende svarte kjolen med høy splitt og åpne partier på brystet spredte seg som ild i tørt gress på sosiale medier. Det var ikke bare på grunn av det dristige designet, men også fordi det tok mistenkelig kort tid før kjolen var blitt kopiert og lagt ut for forhåndsbestilling hos fast fashion-nettbutikken Fashion Nova.

Det fikk motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada til å reagere.

Kopiert i rekordfart

Skjermdump via Diet Prada

Allerede tirsdag lå en nærmest identisk kjole klar for forhåndsbestilling på nettsiden til Fashion Nova. Da under navnet «Winning Beauty Cut Out Gown». Modellen som viser frem kjolen på produktbildene skal i sosiale medier ha delt en video fra dagen bildene ble tatt. Etter filnavnet å dømme skal bildene ha blitt tatt fire dager før Kardashian dukket opp i Mugler-kjolen søndag. Og som om ikke det var nok var filnavnet «Kim dress».

Det er ikke første gang verken Diet Prada eller andre har stilt spørsmål ved om ikke Kim Kardashian – og også andre medlemmer av Kardashian/Jenner-familien – har et samarbeid med Fashion Nova, og også andre fast fashion-aktører for den slags skyld. Både Missguided, Pretty Little Thing og Boohoo er blant nettbutikkene som til stadighet kopierer det familien har på seg – ofte i et rasende tempo.

https://www.instagram.com/p/BuDB6RxlPab/

Kim Kardashian: «Ikke tro alt du leser på nett»

Etter Diet Pradas avsløringer har kritikken mot Kardashian haglet. Selv tok hun til Instagram stories for å forsvare seg.

Her skriver hun at hun blir fortvilet over å se kjedene stjele design andre har jobbet hardt med.

«Jeg har sett selskaper stjele arbeidet til mannen min i mange år og nå går det også ut over designere som har vært så generøs at de har gitt meg tilgang til deres vakre arbeid. Jeg kan ikke lenger holde munn».

Kardashian trekker frem Mugler-kjolen som eksempel, men avviser at hun har et samarbeid med fast fashion-nettbutikken Fashion Nova.

«Ikke tro på alt du leser og ser på nettet. Jeg har ikke noe forhold til disse sidene og jeg deler ikke looksene mine med noen. Jeg støtter ikke det disse selskapene gjør».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svaret falt imidlertid ikke i særlig god jord hos Diet Prada som svarte med å publisere et klipp fra et tidligere intervju Kardashian har gjort. Her forteller hun at hun lenge har hatt en idé om gjøre klar kopier av antrekkene sine som kunne legges ut for salg like etter hun hadde brukt de.

Ikke første gang

Det samme skjedde tidligere denne måneden da Kim Kardashian postet et bilde på sin Instagram-konto der hun er iført en gullkjole designet av ektemannen Kanye West.

«Denne gullkjolen lagde Kanye til meg for reisen min til Miami i fjor sommer (…) P.S. fast fashion-merker, kan dere vente til jeg faktisk har på denne i det virkelige liv før dere kopierer den?», skrev Kardashian i caption.

https://www.instagram.com/p/Btn7Tm6nEof/

På rekordtid var kjolen blitt kopiert av fast fashion-nettbutikken Missguided som la ut en bilde av kjolen med caption:

«Djevelen arbeider hardt, men Missguided arbeider hardere. @kimkardashian du har bare noen dager før denne dropper online».

Det fikk Diet Prada til å reagere, og i en post datert 8. februar spør de: «Her er det ugler i mosen. Dieters, er dette et dårlig forkledd samarbeid eller har Missguided små magiske hjelpere som lager kjoler døgnet rundt skutt på Kim K-dobbeltgjengere?».

Både Kim Kardashian og også mannen Kanye West har begge tidligere måttet tåle krass kritikk for å kopiere andre motehus.

Melk & Honning kommer tilbake med mer.

Les også: Hvordan kan fast fashion fortsette å gjøre suksess?