Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kendall Jenner åpner opp om angst og panikkanfall
Foto: Instagram @kendalljenner

Kendall Jenner åpner opp om angst og panikkanfall

– Når alt kommer til alt er jo jeg også et menneske.

Kardashian-Jenner-familien er utvilsomt en av verdens mest kjente. Søstrene Kylie og Kendall Jenner er oppvokst i rampelyset. De to var henholdsvis 10 og 11 år da realityserien Keeping Up with The Kardashians startet. Med Kris og Caitlyn Jenner som foreldre var de også før den tid vant til å være med på premierefester og ikke minst å bli tatt paparazzi-bilder av.

Om det er dette som har lagt grunnlaget eller ikke, vites ikke, men en av søstrene avslører nå at hun i lang tid har slitt med sin psykiske helse.

Kendall Jenner forteller åpent om at hun siden tiårsalderen har slitt med angst og panikkanfall.

Les også: Selvhjelpsbøker er hyllet og omdiskutert, så hvordan velger man egentlig rett?

Det er i en videosnutt med Vogue at 25-åringen nå åpner opp.

Hun leder en ny serie i fire deler hos motemagasinet kalt Open minded, der hun skal ta for seg ulike tema og snakke med forskjellige leger.

Jenner forteller hun at hun opplevde å føle seg kortpustet og uvel allerede som barn. Da visste hun ikke at det var snakk om angst.

Hun er relativt kjapp med å påpeke at hun er en ekstremt privilegert person, som lever et fantastisk liv.

– Men jeg har fortsatt en hjerne som alle andre. Og den er ikke alltid like glad og fornøyd. Når alt kommer til alt er jo jeg også et menneske. Man har jo et følelsesliv, uavhengig av hva man har eller ikke har av materielle ting, sier hun.

I videoen møter supermodellen den Los Angeles-baserte kliniske psykologen Dr. Ramani for å diskutere det hele. Hun forteller at fellesnevneren ved hver eneste av pasientene hennes er at de har angst.

Jeg vet hvordan angst føles, men når noen slenger ut «åh, jeg angster sånn for det og det» synes jeg det blir brukt litt for lettvint, sier Jenner.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Dr. Ramani påpeker at alt fra denne mer lette typen og helt til «tør ikke forlate huset»-typen er på skalaen for hva de regner som angst.

Ifølge Jenner har COVID-19 gjort ting langt verre. Den langvarige isolasjonen der hun bare har møtt de aller nærmeste, har ført til at hun blir overveldet når hun drar på større middager eller fester nå som ting åpner opp.

Hun mener likevel at angst kan ha sine positive sider.

– Jeg ser på det som en vakker ting egentlig, det at jeg er såpass oppmerksom på hjernen og kroppen min. Det kan absolutt føre med seg kjipe ting, men alt i alt så er jeg glad for å ha den egenskapen. At jeg kjenner etter og er følsom.

Se hele den første episoden av Open Minded her:

Les også: Nå svarer supermodellen følger: «Jeg har også dårlige dager»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer