Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Isabel Marant lanserer vintage nettbutikk
Isabel Marant SS21. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Isabel Marant lanserer nettbutikk for vintage

Frister et par ikoniske second hand cowboy-boots?

Isabel Marant ser ut til å ha funnet suksessoppskriften med sin avslappede eleganse mikset med chic og parisisk kulhet, med løse bluser, røffe cowboy-boots og skinnjakker, jeans og frynser.

Det franske it-merket som kvinnen med samme navn grunnla i 1994 i Paris, ønsker å kle opp kvinner i klær som skal fungere i hverdagen. Kanskje nettopp derfor har Isabel Marant hatt så stor suksess som det har hatt.

Men merket er ikke kjent for særlig snille priser. Tvert imot. Vi snakker 4-5.000 kroner for en bluse, 11.000 kroner og oppover for en partykjole og rundt 3.000 kroner for det ikoniske skinnbeltet med spenne på.

Isabel Marant lanserer vintage nettbutikk
Foto: Instagram/@isabelmarant

Gleden var derfor for mange stor da Isabel Marant lanserte make-up i samarbeid med kosmetikkgigant i 2018. På den måten var det mulig å kare til seg en liten bit av det franske universet likevel.

Merket nordmenn elsker, kjent for sitt bohemske DNA smeltet sammen med en god dæsj rock ‘n’roll, blir nå mulig å få tak i til en noe rimeligere penge.

Nå lanserer Isabel Marant egen nettbutikk for vintage.

Kunder som vil donere sine Isabel Marant-plagg til den nye nettbutikken, vil som takk motta et gavekort som kan brukes til å sikre seg nye plagg fra merket, eller for å shoppe second hand. Merket vil så reparere på plagg som kan bli solgt videre, ifølge Fashion United.

I tillegg til second hand-plagg, vil nettbutikken også selge såkalt deadstock, sko og tilbehør fra tidligere kolleksjoner. Prisene ligger på mellom 52 og 525 euro.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Inntektene vil gå til Isabel Marant Endowment Fund, som støtter utdanning og arbeid til kvinner i urbefolkninger.

Enn så lenge er nettbutikken kun tilgjengelig i Frankrike, men Isabel Marant-teamet påpeker til en følger på Instagram at de «har planer om å gjøre den tilgjengelig i andre europeiske land også».

Lanseringen er i tråd med designerens visjon om å lage bærekraftige, håndlagde plagg med tidløse snitt, påpeker franske Vogue.

Stadig flere moteaktører velger å selge vintage og second hand.

Forrige uke kom nyheten om at Lindex lanserer second hand. Det som et steg i den nye, sirkulære forretningsmodellen til den svenske fast fashion-giganten.

Les også: Vintage, second hand og retro: Hva er egentlig forskjellen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer