Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hvem er motebransjens mest innflytelsesrike?

Kanye-616x440

Business of Fashion sin årlige liste over de 500 mest innflytelsesrike folka i motebransjen kom ut nå i oktober. Listen har en god miks av gamle travere på motens tredemølle, og skinnende nye fjes.

Av modeller har Kendall Jenner, Gigi Hadid og Karlie Kloss vært fast inventar på lista de siste årene, mens Bella Hadid, Ashley Graham og Taylor Hill er nye i år.

Man skulle også kanskje trodd at navn som A$AP Rocky og Beyonce hadde vært med i flere år allerede, men de er nykommere. De går hånd i hånd inn i lista sammen med Zayn Malik, Jared Leto, og søsknene Jaden og Willow Smith.

Stylisten Lotta Volkova, sammen med makeup artisten Isamaya Ffrench og Gosha Rubchinskiy er blant de andre it-personene som har fått komme inn i varmen i år.

@peter_dundas

@peter_dundas

To nordmenn er med på listen – nemlig den nylig avgåtte Cavalli-designeren Peter Dundas, og den suksessrike motefotografen Sølve Sundsbø. Sistnevnte har vært på listen siden 2013, mens Dundas først var mektig og innflytelsesrik nok i fjor. 

Vi må likevel nok en gang se oss slått av svenskene – selv om det ikke er snakk om at de ligger mer enn et hestehode foran. Våre naboer i øst har klart å få svensk både high fashion og kjedebutikker til å bli en suksesshistorie i milliardklassen, men har bare 5 navn på listen. Skuespiller Alicia Vikander, Acne Studioes-grunnleggeren Johnny Johansson, og CEO for H&M, Karl-Johan Persson er blant de mest kjente.

Danskene, som også må sies å ha en større brikke med i spillet i den internasjonale motebransjen enn oss nordmenn, har likevel kun ett navn med på lista i år, nemlig Eva Kruse, som leder Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Insitute.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

Les også: Dette var de mest og minst mangfoldige visningene under moteukene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer