It-designeren forlater sin posisjon hos Céline

Det har i lang, lang tid gått rykter om at Phoebe Philo snart ville ta adjø med det franske motehuset. Nå er det endelig blitt bekreftet fra kilder hos LVMH at briten snart vil gå ut av sitt kontor på 16 Rue de Vivienne i Paris 2 arrondissement for siste gang.

Den britiske Central Saint Martins-alumnien har sittet med makta hos Celine i nesten ti år. Med sitt særegne rene, minimalistiske og androgyne design har hun klart å endre merkets status fra å være relativt urelevant, til å bli super relevant og en hit blant fashionistaene. Spesielt veskene Philo har designet i løpet av sin tid har til tider vært å spotte på annen hvert street style-fotografi. Ifølge Business of Fashion har 44-åringen klart å øke merkets årlige omsetning fra 1,9 milliarder kroner til 6,5 milliarder – noe hun også klarte mens hun satt som kreativ leder for Chloé på starten av 2000-tallet.

– Da jeg tok på meg rollen hos motehuset hadde jeg en klar idé om hva jeg tenkte at kjerneverdiene til Céline skulle bli. Céline hadde ingen gjenkjennbar silhuett, ingen rekke av kjente sjefsdesignere gjennom historien, merket hadde ikke blitt faset ut på 70- og 80-tallet som så mange andre eldre merker hadde. Jeg har aldri sett gjennom arkivene deres, jeg har bare jobbet og entene du har likt det eller ikke, har det ingenting å si. Jeg vil bare at alt sammen skal føles sterk, uttalte Philo under Vogue sin Fashion Festival i 2014, ifølge Complex.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Kilde: Instagram @Celine

Sjefdesigneren har også gjennom årene hatt en stor fan i Kanye West, som har vært en gjenganger på Céline sine motevisninger i Paris og båret plagg fra damekolleksjonene ved flere anledninger. Han meldte seg frivillig til å dele ut den høytstående CFDA-prisen til henne for «Årets beste internasjonale designer» i 2011, og nevnte henne i låta Dark Fantasy i linjen «…And my chick in that new Phoebe Philo».

Ingenting vites om når den siste dagen hennes hos motehuset nøyaktig vil bli eller hvilken jobb hun skal inn i nå, men LVMH innrømmer at de i flere måneder har intervjuet aktuelle kandidater til sjefdesigner-rollen. Blant de mest lovende nevner Business of Fashion Natasa Cagaj, som tidligere var designleder hos Stella McCartney og nå jobber for Ports 1961, Michael Rider, som sitter som designleder for Céline sine ready-to-wear damekolleksjoner, eller Ilaria Icardi, som er designleder for Victoria Beckham og tidligere har jobbet både for Saint Laurent og Céline.

Les også: Høydepunkter fra Paris Fashion Week