Kat Hessen er Norges ukjente toppmodell

Kat Hessen med comeback på catwalken. Foto: Team Models

Hun er Norges ukjente toppmodell

Gjorde comeback under den italienske moteuken.

Under moteuken i Milano forrige uke gikk hun på catwalken for Prada. Da hadde hun ikke gjort et show siden hun gikk for Victoria Beckham i 2018.

Kat Hessen (29) fra Harstad er Norges ukjente toppmodell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette er de hotteste norske herremodellene akkurat nå

Norske modeller er i vinden om dagen, og får stadig mer oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt med navn på catwalken under de internasjonale moteukene og i store kampanjer.

Men 29-åringen har i årevis gått under radaren for mange.

Debuterte i New York

Hun signerte med Next Models i London allerede i 2009, 19 år gammel. Året etter, i 2010, gjorde hun sin debut i New York for blant andre Marc Jacobs, Alexander Wang, Christopher Kane, Rodarte og Topshop, før hun gikk for Just Cavalli og Francesco Scognamiglio i Milano, Missoni, Prada og Bottega Veneta og for Kenzo, Chanel og Miu Miu i Paris.

Hun har også gått for blant andre Dolce & Gabbana, Marni, Missoni, Versace, Alexander Wang, Christopher Kane, Dior, Chloe, Stella McCartney, Hugo Boss og Tommy Hilfiger, prydet sidene til magasiner som i-D, Vogue, Dazed &Confused og Interview magazine, gjort kampanjer for blant andre Marc Jacobs, Celine og Alexander Wang og blitt referert til som modellverdenens nye «queen of cool» av The Cut.

Comeback

29-åringen, som tidligere har bodd blant annet i Los Angeles, bor nå i San Diego i California sammen med ektemannen.

Med mer eller mindre jevne mellomrom gjør hun comeback på catwalken. Sist nå for Prada under den italienske moteuken, og gangen før det for Victoria Beckham, Alexander Wang og Givenchy. Her hjemme er hun i stallen til Team Models, mens hun er signert med Elite Models i Paris, Milano og London.

Kat Hessen på catwalken for Prada
Prada AW20. Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

– One of a kind

– Som modell er hun virkelig one of a kind, forteller Alexander Norheim i Team til Melk & Honning.

– Det er noe med looken hennes som er veldig tidløs, samtidig som den er rocka.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hennes siste comeback som exclusive for Prada beviser hvor sterkt hun står i bransjen og hennes talent. Hun er en av få modeller som kan ta pauser og komme så sterkt tilbake. Hun har gjort det før med Givenchy, Versace, Alexander Wang og Céline, legger han til.

– Nå skal hun til Paris der vi håper at responsen er like god som i Milano.

Les også: Her går norske Nikoline på catwalken for Burberry