Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Det var et enda høyere nivå i år enn i fjor

Forrige torsdag var det tid for at avgangsstudentene ved Kunsthøyskolen i Oslo skulle presentere sine avsluttende prosjekter. Åtte studenter på Bachelornivå og fem studenter på Masternivå viste derfor frem sine evner med stoff og tråd fram på en provisorisk catwalk i skolens lokaler.

Den norske designeren og Bik Bok Runway Awards-vinneren Anne Karine Thorbjørnsen – kanskje mest kjent for de meget populære øredobbene hun har kréert – har vært veileder for studentene i prosessen. Redaktør for magasinet Tableau, Tove Sivertsen, mener det synes.

– Det var et enda høyere nivå i år enn i fjor, med mer presise og fullkommende kolleksjoner. Det var tydelig at hun har gjort en bra jobb både med tanke på ambisjonsnivået og utførelsen, forteller Sivertsen til Melk & Honning.

Designerne som viste fram maktet å representere et veldig variert spekter av uttrykk. Både det avantgarde og maksimalistiske som pekte både mot John Galliano og Vivienne Westwood, hos masterstudent Fredrik Floen – som tidligere har designet alle kostymene til operastudentenes avgangsforestilling Don Giovanni, og det ganske enkle, skandinaviske hos masterstudent Marianne Høst sin kolleksjon – som tidvis minnet om 90-talls Helmut Lang.

– Jeg har ingen spesifikk favoritt, for jeg synes det var jevnt over bra. Men jeg synes det var morsomt med Alva Brostens første look i kolleksjonen hennes ‘Sexy Brain’ som jeg oppfattet som en kommentar til den skamløse kopieringen av plagg fra store motehus og designere i bransjen, mener Sivertsen.

Her er bilder fra visningene som etter Melk & Honnings mening utmerket seg spesielt : 

Thalia Steffensen

Sivan Hamalaw

Aleksander Sahr

Tonje Plur

Bilder: Roger Fosaas.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Les også: Disse designerne skal vise under Oslo Runway i august

Siste saker

Mest lest nå
Les mer