Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De største trendene fra herremoteukene

Forrige uke markerte slutten på herremoteukene i Europa. London, Milano og Paris har i den siste måneden vært fylt med fasjonable folk som speider etter de neste trendene fra AW’17-visningene.

Melk & Honning har saumfart moteshowene og funnet fram til de største trendene – alt fra farger, mønster og snitt.

Grønt

At grønn er årets farge er det ingen tvil i når man ser på catwalken. Nesten alle merker og motehus hadde valgt seg ut fargen til å prege store deler av kolleksjonene sine – gjerne fra topp til tå.

Gult

Selv om grønt blir årets farge både på og utenfor catwalken, ser det ut til at en annen palett kommer på en god andreplass. Gult blir tydeligvis veldig kult til høsten.

Militær

Mange motehus har tatt inspirasjon i den politiske uroen i verden for øyeblikket i etterkant av Brexit og den nye presidenten i USA. Militære trekk, både fra tradisjonelle uniformer til mer futuristiske, var å se på flere av visningene.

«My country is in the toilet. And when my country is in the toilet, the world is in the toilet. We have to fight for everything we believe in. That’s the expression I wanted to use» forklarte Jeremy Scott, sjefsdesigner hos Moschino, om kolleksjonen.

Ruter

Ruter i alle former, klassisk britiske samt mer street og punk, preget catwalken gjennom flannelskjorter, rutete dresser og frakker.

Belter

At beltene ikke bare er til for å holde buksene oppe er ikke noe nytt, men nå skal de ta enda mer av oppmerksomheten enn tidligere. De skal gjerne være ekstra lange og pimpet opp med anheng.

 Fløyelsmykt

Den sporty trenden går ikke av moten med det første, heldigvis hvis man liker å kle seg i komfortable og myke materialer. På visningene så man spor av alt fra velour til kordfløyel – både i form av den sporty tracksuiten og den mer formelle dressen.

Les også
9 serier vi vil binge i sommer

Alpeluer og sixpence

Gjennom militærpreget kom også militærluene, men mer klassiske varianter av alpeluen var det også mye av. Capsen er byttet ut med sixpencen, som gjerne er bak fram.

Ørepynt

Både subtil og noen mer ekstrem ørepynt ble sett på catwalken. Astrid Andersen har kanskje dratt det lengst med en lang fjær til å pynte opp det ene øret.

Jon Snow?

Det er tydelig at savnet etter Games of Thrones også har nådd klesdesignerne. Flere av antrekkene på catwalken så nesten ut som de kunne bli tatt ut av en scene fra Winterfell med skinn og pels. Hvis du ser nøye legger du også merke til at designerne har satt sin elsk på orientalske smykker laget av tre, skinn, bein og steiner – for eksempel hos Prada og Damir Doma.

 

Bilder via Vogue Runway

 

Les også: Legendariske moteøyeblikk: Åtte enestående moteshow

Siste saker

Mest lest nå
Les mer