Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
(Bilde av Celine Aagard via @styledumonde )

Innside-info fra Stockholm Fashion Week

De tre dagene var fulle av fashionistaer, vakre og dyre plagg, shows og presentasjoner, legendariske designere, kjendiser, influencers, lyden av kamerablitser som går av, fest og bobler i glasset. Vi har valgt å fortelle litt av det vi opplevde på innsiden av moteeventet gjennom folks instagrambilder og våre egne ord.

 

(Bilde via @johanlindeberg)

Den legendariske designeren Johan Lindeberg tok som kjent en ti år lang pause fra merket han selv grunnla. Mandag denne uken hadde han sitt comeback som kreativ leder for det svenske merket med en visning i flagskip-butikken midt i smørøyet av Stockholm. Før det hele startet satte Lindberg en krakk midt på catwalken – noe som gjorde de tilstedeværende lattermilde – for å si et par ord.  «It’s fantastic to be back» uttbrøt han – med en tydelig sentimentalitet i stemmen.

 

(Bilde via @niklasberglind)

(Bilde via @fridavega)

House of Dagmar holdt sin visning i Stockholm Arkitekturskoles lokaler. Motefiffen fikk servert Absolutt Vodka Sitron og ble deretter plassert stående over tre etasjer i trappeoppganger, mens modellene spaserte i tur og orden opp trappene. Kombinasjonen av at det var søndagens siste visning – ergo mange hadde fått i seg en del glass allerede – og den uventede settingen førte til veldig god stemning og samtale i påvente av at showene skulle starte.

 

(Bilde via @nathaliehelgerud – fra vogue magazine – www.vogue.com )

(Bilde via @vogemagazine)

De norske influencerne Celine Aagaard, Darja Barannik, Janka Polliani, Gine Margrethe, Nathalie Helgerud og Guri Heli er ultrapopulære blant streetstylefotografene og kinnkysser med alle de internasjonale influencersene og motepersonlighetene. I løpet av de tre dagene det hele varte var de stadig opp om hotellrommet for å ta på seg nye antrekk til glede for fotografene. Dette bildet av Janka er tatt av @styledumonde for Vogue magazine og delt på deres instagramprofil med nesten 15 millioner følgere.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

 

(Bilde via @fashionweekinstockholm)

(Bilde via @melkoghonning)

(Bilde via @fashionweekinstockholm)

Ikke overraskende var det mengder av streetwear å se blant fashionistaene som kretset utenfor visningene. Det var mye limited edition sneakers, litt camo, en del oversized boblejakker, tights, masse hoodies, store t-skjorter og Timberland-boots. Alt sammen mikset med high fashion-pieces. Designerne bak det svenske merket STAND hadde også valgt å følge denne trenden og stylet deler av visningen med plagg fra Adidas. Nytt av året var også SPACE – et stort industrielt lokale der noen mer streetwear-pregede designere hadde stand i løpet av mandagen og tirsdagen. Merket Hi On Life – sett på det nederste bildet – kjørte live fashion shoot på sin stand.

 

(Bilde via @thohay)

Thomas Hayes var spesielt invitert til å komme på Stockholm Fashion Week. Skam-bølgen har den siste tiden rast over våre naboland og skuespilleren som oftest blir kalt «William» fikk sitte på første rad under de fleste visningene. Da han gjestet velkjente utesteder som Spybar på Stureplan i løpet av helgen ble han overrøst med forespørsler fra jenter som ville ta selfies med han eller slå av en prat. Under festen på Ling Long mandag kveld, der svenske it-girls og supermodeller som Frida Gustavsson var til stede, fikk han gratis bord i VIP-avdelingen med tilhørende store mengder drikke sammen med sin stylist, en norsk kompis og flere norske influencers og motefolk.

 

(Bilde via @akam1k3)

Under Stockholm Fashion Week holdt kompisen til Kanye West og designeren for merket Off-White, Virgil Abloh, et foredrag sammen med designeren Heron Preston, som presenterte sin første kolleksjon i Paris tidligere i år. De to hadde en samtale om sin bakgrunn, kreativitet, samhold i bransjen, og linken mellom musikk og klær. Senere samme kveld var gutta DJs under en heidudrandes avslutningsfest på SPACE der blant andre norske Unge Ferrari, Karpe Diem og hip hop-fotografen Michael Ray Vera Cruz Angeles ble flydd inn.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Bonusbilde:

(Bilde via @houseofdagmar)

I forkant av Dagmars visning gikk en fyr rundt med kamera og snappet bilder. I stedet for å ta til takke med en straight pose ba han folk om å late som de var på ferie. «Nu tar vi en riktig semester bild, va!?». Resultatet med Celine Aagaard og undertegnede ser du her.

 

Les også: Det beste fra Stockholm Fashion Week DEL 1 og DEL 1.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer