Holzweiler med installasjon i Beiijing

Holzweiler på Dover Street Market i Beijing

– Uten tvil en av de viktigste konseptbutikkene i Asia.

Norsk mote tar stadig større steg utenfor landets grenser. Nå stiller Holzweiler ut en installasjon skapt i samarbeid med den norske møbeldesigneren Ali Gallefoss på Dover Street Market i Beijing i Kina.

Holzweiler med installasjon i Beiijing
Ali Gallefoss og Andreas Holzweiler i Beijing. Foto: Holzweiler

Det norske motemerket som startet med de populære ullskjerfene sine tilbake i 2012, viste frem samarbeidet sitt med Gallefoss for første gang under Fushion Oslo, Norges nye mote- og kunstfestival som gikk av stabelen i høst. Senere tok merket med seg installasjonen sin til moteuken i Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gang sa Susanne Holzweiler til Melk & Honning at «dette ikke er et kommersielt samarbeid, men en måte å snakke om utfordringer i klesindustrien på».

The Elephant in The Room består av Holzweiler sine ullskjerf. Gallefoss har valgt å bruke resirkulerte, såkalte deadstock skjerf fra merkets tidligere kolleksjoner for å kaste nytt lys over de. På denne måten omfavner installasjonen også Holzweiler sin bærekraftige tilnærming til mote med blant annet resirkulering. Installasjonen er en del av en pop-up som vil stå ut desember.

Andreas Holzweiler forteller til Melk & Honning at Dover Street Market i Beijing ble en kunde av Holzweiler i februar i år. Da merket stilte ut installasjonen på showroomet sitt i Paris i høst, ble flere interesserte i å vise det i butikkene sine.

The Elephant in The Room. Foto: Holzweiler

– Dover Street Market Beijing er uten tvil en av de viktigste konseptbutikkene i Asia. Så da de ønsket å ha installasjonen hos seg, var det en stor ting for oss, sier han til Melk og forteller at over 100 personer fra kinesisk presse kom til eventet deres i pop-up shopen den første uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bærekraftsfokuset har nok ikke peaket i Kina enda, så det ble nok oppfattet som ganske eksotisk, sier Andreas som sammen med Ali Gallefoss er på plass i Beijing.

Han forteller at de har planlagt to nye utstillinger for 2020 hos Dover Street Market, og at responsen er over all forventing.

– Jeg tror ærligheten bak prosjektet imponerte de vi pratet med. Skulpturen i seg selv er utrolig vel laget av Ali, og hans talent ble nok lagt godt merke til. Den ble omtalt som vakker og myk, men samtidig alvorlig og dyster. Så det er vel strengt talt noe av det vi ville oppnå.

Les også: Norsk kleskjede lanserer verdens første plagg med et levende bilde