Holzweiler er det skandinaviske motemerket det søkes mest etter i Norge

Holzweiler fortsetter å vise i København

Men hva betyr det for Oslo? 

Mandag kom programmet for den danske moteuken og for fjerde sesong på rad var Holzweiler på plass. Selv om mange kanskje krysset fingrene for at det norske suksessmerket ville vende snuten mot Oslo Runway igjen, kunne man ane at Holzweiler siktet inn mot Copenhagen Fashion Week atter en gang. Under TV-aksjonen som ble arrangert tidligere i høst auksjonerte nemlig det norske merket bort en drømmedag med dem under den danske moteuken neste vår. 

Copenhagen Fashion Week arrangeres fra 29. – 31. januar 2019. Uken etter går Oslo Runway av stabelen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melk & Honning har vært i kontakt med Susanne Holzweiler, som forteller at de har valgt å holde visningen i København igjen fordi det har vært riktig for merket de tre siste sesongene.

– Vi opplever også at moteuken i København går mer fra å være en dansk moteuke til å ha mer fokus på Skandinavia, forteller Holzweiler. 

– Dit kommer det mye internasjonal presse og innkjøpere. Vi har store ambisjoner om å jobbe på spreng frem mot 30. januar. 

Holzweiler viser under den danske moteuken som det eneste norske merket, men er i godt selskap med de svenske merkene Rodebjer og J.Lindeberg som også  har også valgt å vise i København fremfor hjemlandet. Det samme gjorde blant andre den norske designeren Veronica B. Vallenes tidligere før hun igjen vendte tilbake til Oslo og det norske svaret på fashion week. 

Holzweiler har vært en viktig del av den økende interessen rundt norsk mote. Bare de siste årene har vi sett flere internasjonale stjerner deriblant Gigi Hadid bruke merket hyppig. Da Melk & Honning i mai i år kåret mote-Norges mektigste, var det Holzweiler som stakk av med førsteplassen. 

Men Susanne Holzweiler kan fortelle til Melk & Honning at de ikke kommer til å holde noen motevisning i Oslo. 

– Det blir ingen visning i Oslo og vi har ikke tatt noen avgjørelse enda på om vi vil gjøre noe annet under Oslo Runway, avslutter Holzweiler. 

Se programmet for Copenhagen Fashion Week her: 

cphfw-program

Hovedbilde: Holzweiler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 6 julegavetips fra norske designsamarbeid