Hermès åpner splitter ny butikk i Oslo

I dag åpner det franske motehuset dørene til sitt nye univers.

Hermès var det første luksusmerket som satset på det norske markedet med en egen butikk i hovedstaden. Etter det franske motehuset kom på plass i Nedre Slottsgate i 2008 har mange andre fulgt etter og vi finner nå blant annet Louis Vuitton, Bottega Veneta, Balenciaga og Mulberry i samme gate.

Tidligere har Hermès holdt til i varehuset Steen & Strøm. Nå har luksusmerket flyttet over gata og tar over en den historiske bygning i Nedre Slottsgate 15.

I dag åpner dørene til det splitter nye universet til det tradisjonsrike luksusmerket. Den historiske bygningen, som er plassert i det som i dag er kjent som gaten som huser butikker i det høyere prissjiktet, kan spores tilbake til tidlig på 1900-tallet og ble tegnet av den norske arkitekten Ove Ekman.

– Det som er interessant med denne bygningen er at strukturen er ganske lik fransk arkitektur. Det ytre føles som en fusjon mellom art deco og art nouveau, sier Denis Montel, kreativ direktør for RDAI, det franske arkitektbyrået som designer Hermès-butikker over hele verden.

Les også: Norsk 19-åring gikk for Hermès og Alexander McQueen

Butikken går over 190 kvadratmeter og består av fire ulike rom som skal gi kunden forskjellige opplevelser. Det første rommet vil det bli solgt dufter og silke. I det neste værelset er det skinnprodukter, som Hermès er mest kjent for, som får plass. Det tredje rommet huser interiør og ready-to-wear og sko, mens det siste rommet består av smykker og klokker.

– Vi har valgt å dele butikkarealet inn i separate landskap for at du skal får en opplevelse av å være i noens hjem, hvor du vandrer fra værelse til værelse. Følelsen skal være varm og innbydende, forklarer Montel.

Les også: Her kan du leie årets julebordkjole