Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Constance Tenvik

Helgevibber med: It-kunstner Constance Tenvik

– Når jeg står og pønsker på hva som blir det neste grepet i et maleri, er det deilig at noe knaser i tennene

Endelig fredag!

I Melk & Honnings helgespalte spør vi en mote- eller kulturpersonlighet om digge vintips, musikkfavoritter, beste lørdagsfrokosten eller søndagsaktiviteten. Og den beste kuren mot fyllesyke.

Denne gangen har vi tatt en prat med Constance Tenvik. Den norske kunstneren har stilt ut blant annet på Astrup Fearnleys og flere steder utenlands, laget joggedresser i samarbeid med Yme og malt en rekke av skandinavias mest interessante motepersonligheter.

Les også: Helgevibber med Nasjonalmuseets Tord Krogtoft

Her er Constance Tenvik sine beste tips til helgen.

Kom med tre digge viner, Constance?

– På min forrige åpning Long Reaching Gloves på Loyal Gallery i november, fikk vi Chris Saetre til å importere noen naturviner. Voria Bianco og New Disco! for eksempel. Vi hadde noe Yola Mezcal på lur også.

– Men akkurat nå har jeg ikke noe annet i hus enn champagne fra Roger Manceaux. 

Helgevibber med kunstner Constance Tenvik
Foto: Anne Katrine Paulsen

Restaurantfavoritten din i Norge? 

– Da jeg vokste opp likte jeg da vi plukket opp brød fra Åpent Bakeri på lørdagene. Som fjortis stakk jeg bort til Pascal for å spørre ham hvordan man lager makroner. Han satte seg ned og forklarte det hele faktisk. Noen folk er det bra å drikke kakao på Bristol med. Mormor har jeg en årlig lunsj med på Theatercafeen. Jeg kan ta meg en pølse på Syverkiosken, en bolle på Skjennungstua eller Fish & chips på Fiskeriet.

– Som 18-åring vant jeg et veddemål mot min grandonkel Kjell og endte opp med tiretters på Palace Grill.

– Siden den tid har det poppet opp en haug av fjonge steder. Jeg skulle likt å sjekke ut for eksempel Geita. 

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?
Den norske modellen Ceval og fotograf Jacqueline Landvik malt av Constance Tenvik.

Hva er den niceste lørdagsfrokosten? 

– Jeg lager eggerøre på lav varme, nok smør og ikke for mye røring. Det passer med surdeigsbrød og sånn man gjør i Norge med å velte ut alt man har i kjøleskapet på bordet. Det er hyggelig. Fersk juice er bra. Klementiner, grapefrukt eller appelsin. Liker også gresk yoghurt med bjørnebœr, pekannøtter og en dœsj med maple syrup.

– Jeg liker etiopisk kaffe, genmaicha te eller bare svart te fra Marks & Spencer. Frokosten blir bedre med noen folk i hus, men jeg kan godt like selskapet jeg finner i podcaster og bøker. Av de jeg har åpne er en samling med bøker av Thomas Bernhard, René Daumals Mount Analogue, 1913 og Wolfgang Amadeus Mozart A Life in Letters.

Helgevibber med kunstner Constance Tenvik
Foto: Constance Tenvik

Hva synes du er den beste snacksen overall? 

– Jeg liker den trøffelchipsen fra Torres. Sœrlig når jeg står og pønsker på hva som blir det neste grepet i et maleri, er det deilig at noe knaser i tennene.

– Jeg liker å ha Gojibœr, tørkede morbœr og sånt liggende på atelieret. Er en sucker for ferske bœr og pasjonsfrukt, men kan også godt knaske en nøtt og noen frø og oppføre meg som en fugl. 

… og når det gjelder godis?

– Av ting på kiosken så liker jeg sånn rispuffsjokolade, Kick med sitron, fudge og M. Skal jeg kose meg på ordentlig liker jeg sjokoladetrøfler og makroner. Elsker det Sverre Sœtre holder på med. Tante Trine lager en vill lemon polenta cake!

– Jeg har sweet tooth jeg altså. På 30-årsdagen min lagde jeg Gateau Vert, Claude Monet sin favorittkake. Den var grønn av spinatvann og full av pistasjnøtter.  

Foto: Constance Tenvik

Hvordan ser helgeuniformen din ut? 

– Jeg kler meg etter humøret og liker å bytte outfits ofte. Jeg har ikke blitt så konsekvent enda med å skille helg og hverdag, men kanskje det kunne vœrt hyggelig?

Tre låter som passer til ‘endelig fredag’, ‘hurra for lørdag’ og ‘grusomme/vidunderlige søndag’?

Take A Chance av Mr. Flagio (fredag), The Healer av Erykah Badu (lørdag) og The Orchids av Psychic TV (søndag). Det kan også vœre fint å spille tekno på søndagene. På Berlinsk vis.

Les også
M&H Storbyguide: Barcelona
‘Dressing up before going out’ av Constance Tenvik, 2021

Hva er favorittfilmen din? 

– Siden det er så mye fokus på mat her, kan jeg utkåre Tampopo av Juzo Itami som favoritt. Da jeg kjente meg litt vinterdeprimert i desember satte jeg på Pianolœrerinnen av Michael Haneke og deretter Festen av Thomas Vinterberg. Jeg liker episke filmer.

– Da jeg gikk på Kunstakademiet likte jeg å låne projektor og DVDer med meg hjem. Da kunne jeg liksom bare raide hyllene for Fellini, Pasolini, Tarkovsky eller hva som helst.

– Av Fellini-filmene er det Casanova jeg går mest tilbake til. Bare kostymene i seg selv er helt eventyrlige. Akkurat nå har det blitt litt masete med laptopper og strømtjenester og å diskutere hva man skal se. Jeg må få meg abonnement på Criterion Collection egentlig. En venn av meg som har det abonnementet hang jeg med for noen helger siden, og da så vi Mishima og Last Tango in Paris.

Tips til søndagsaktivitet? 

– Man kan invitere venner til å spille Settlers of Catan. 

 Beste kuren mot fyllesyke? 

– Curb Your Enthusiasm og Farris. 

Foto: @chynilora999/ Instagram @constancetenvik

Sist, men ikke minst: Hva er du aktuell med?

The Ghost Busters åpner i Wien 17. februar. Det er en dobbelutstilling med Eva Beresin og meg. Vi har delt et digert atelier i tre måneder og nå skal vi vise maleriene som kom ut av det.

– Videre skal jeg ha en soloutstilling i Nice på galleriet Hoffmann Maler Wallenberg, en rosa villa rett ved Matisse-museet. Jens Hoffmann og jeg jobber med en publikasjon i forbindelse med utstillingen. Jeg skal vœre med på noen kunstmesser også, slik som Armory i New York og Austin Art Fair i Texas. I november blir det en omfattende utstilling i Los Angeles med galleriet Anat Ebgi. Og etter det sikter jeg på å gjennomføre noen prosjekter i Mexico City. 

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

Les også: Helgevibber med Instapoet Alexander Fallo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer