Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Helgevibber med Alexander Fallo
Alexander Fallo. Foto: Christian Bielke

Helgevibber med Instapoet Alexander Fallo

Hans beste kur mot fyllesyke, favorittfrokost på lørdager og digge vintips.

Endelig fredag!

I Melk & Honnings helgespalte spør vi en mote- eller kulturpersonlighet om digge vintips, musikkfavoritter, beste lørdagsfrokosten eller søndagsaktiviteten. Og den beste kuren mot fyllesyke.

Denne gangen har vi tatt en prat med Alexander Fallo. Han er poet og poster dikt på Instagram-profilen sin @alexanderfallo. I 2020 debuterte han med diktsamlingen du fucker med hjertet mitt nå – og alt han skriver kjennetegnes av at han ikke bruker store bokstaver. Typ aldri.

Alexander Fallo
Alexander Fallo. Foto: Privat

Her er Alexander Fallos beste tips til helgen.

Kom med tre digge vintipsAlexander?

– Mine damer, herrer og henner. Her får dere tre viner som ikke koster det hvite ut av poet-øyet. Å gi vintips til folket er noe som gir meg en Falling Feather-aktig smak i munnen, skal jeg virkelig føye meg inn rekken av folk innenfor Ring 2 som har en egen vinkonto på Instagram med bilder av vin med captions som: digg, smooth og fin vin, anbefales….? Men jeg får vel kle meg opp i keiserens nye sommelier-forkle jeg også da. 

FolkePetnNaten/ProletarPetNaten fra Biokult. Kanskje den petnaten i verden med minst motstand, kanskje The Coldplay of Pet Nats? Men de siste fire årene har jeg drukket sikkert tusen liter av denne, så jeg skal ikke forsøke å snobbe meg selv til ved å nevne noe annet. Fortnite-nicket mitt er petnat papi, så en treffsikker Pet Nat må med på denne lista. Den er lettdrikkelig, soft og digg (INSTAGRAM VINKONTO HERE I COME), men funker nok best på varme sommerkvelder. Alkoholverdenens svar på Chugsplash!

Sjekk den ut her.

Bruno Murciano Las Blancas er en hvitvin jeg synes er god. Den smaker som en ferie på det aller dyreste hotellet i Puerto del Carmen på Lanzarote. Det er herlig luksus innenfor de høye murene og bassengområdet er smooth som bare det, men med en gang du beveger deg ut svingdørene  og ut på gata møter du fulle britiske menn trillende på barnevogner og souvenirsjapper med glorete håndklær. Prisen er veldig ok, den er fyldig og myk som duvende sanddyner du kan surfe på. Drikk den alene eller med sjøkreps. 

Sjekk den ut her.

Claus Preisinger Puszta Libre smaker skatergutt i baris med en avbrutt bachelor i litteraturvitenskap og et halvt år på en kunstskole i Lofoten. Den lukter som en Tise-konto full av vintage Supreme og basketkort (mint condition) som må ut av huset for å finansiere den nye lidenskapen som omhandler restaurantbesøk og eskalerende vinsamling. Umulig å ikke bli sjarmert! Veldig kul (Sic!) og fin å drikke helt alene. Ikke la deg lure av første slurk, den er nemlig ikke så original og sær som man kanskje skulle tro. 

Les også
Zalando og den danske moteuken samarbeider om en grønnere motebransje, men har det egentlig noe for seg?

Sjekk den ut her.

vintips fra alexander fallo
Vintips fra Alexander Fallo.

Hvordan ser helgeuniformen din ut?

– Uniformen er vel den samme som resten av uka, men jeg har gått til anskaffelse av en arbeidsoverall fra Levis. Med den kan jeg gå rundt i leiligheten og føle at jeg er en slags verkstedarbeider, selv på slappe søndager. Den er både komfortabel på sofaen og hvis jeg må skifte en lyspære.

– Jeg har jobbet som tekstforfatter for MYYK siden starten, og fikk tilsendt de nye homewear-plaggene deres. De funker veldig bra til sitt bruk, men jeg beveger meg ikke utendørs med slikt, uansett hvor myke de er. Jeg leste at Herr Krogtoft skamløst promoterte Bille i denne spalten, og jeg skal ikke være noe dårligere. Ikke fordi Marius Lysholm er en god kompis, men fordi det er jævla bra skjorter. 

Alexander Fallo
Fallo og overallen hans. Foto: Privat

Hva er favorittfilmen?

– Jeg har virkelig dårlig samvittighet når det kommer til å se film, jeg er elendig, helt forferdelig. Jeg kan nevne filmer fra gamle favoritter som Ingmar Bergman og Woody Allen, men er det noe poeng liksom? Har omtrent ikke sett film de siste årene, selv om jeg så Verdens verste menneske på kino for en stund siden. Selvfølgelig bra film. 

– Poenget med denne spalten er vel å gi tips, så jeg tar meg friheten til å anbefale Stina Vogt sin debutroman Men hvordan skal jeg gråte når det blomstrer så voldsomt langs veiene? og Joakim Kjørsviks siste diktsamling 25.september-diktene. To veldig forskjellige og vakre bøker. Hvis du vil, klarer du å pløye gjennom begge to i løpet av en helg. 

Alexander Fallo
Boktips fra Alexander Fallo. Foto: Privat

Diggeste lørdagsfrokosten?

– Jeg tror jeg vil ha en diger frokost med masse godt pålegg, eggerøre, ferskt brød og ferskpressa jus, men matlysten lever sitt eget liv. Det holder lenge med en god kopp kaffe og en brødskive med noe vanlig. Gi meg heller en god brunsj/lunsj med alt som er godt i verden i et gjenåpnet samfunn.

Les også
7 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Restaurantfavoritt i Norge?

– Her i Oslo har vi jo så mange gode restauranter å velge mellom. Hvis jeg blir rik, skal jeg besøke alle sammen på jevnlig basis. Får håpe de overlever denne pandemien … 

– Jeg vil slå et slag for en relativt ny nabolagsrestaurant borte i gata her; Ansjosen. Knøttlite og intimt, upretensiøst med rause porsjoner. Ellers er jo Bass, Kolonialen og Brutus sikre vinnere. Hvis jeg skal ta med meg mat hjem, vil jeg ta med meg pizza og den kan mer enn gjerne være fra Jungel Pizza. Hvis jeg hadde fått tidenes største forskudd fra forlaget for neste utgivelse, hadde jeg selvfølgelig også besøkt Maaemo igjen og igjen og igjen. 

Hva er den beste godisen?

– Spiser ikke slikt altfor ofte, men Piratos fra Haribo og krokodillene fra Lutti holder for meg. Sjokolade spiser jeg nesten hver dag. 

Og hva med snacksen?

– Den beste snacksen er edamame med salt  og litt limejuice-sprut eller masse digg og dyr ost. (Jeg skulle til å skrive ost fra Gutta på Haugen, men de er så sure der alltid. Sorry for at jeg bruker 930,- kroner i sjappa di da nørd). Eventuelt Pipas (salte solsikkefrø) som fortæres helt til leppene er såre og tunga ru som sandpapir. 

Beste kuren mot fyllesyke?

– Paracet + Ibux + lang dusj + sjokomelk + egg + bacon + surdeigsbrød + gå ut i frisk luft + kaffe + aktivitet som er akkurat passe krevende og får tankene til å glemme gårsdagen og ikke kjenne så veldig etter = en slags kur. 

– Ellers er jeg ikke så veldig god til å ikke gjøre noe, det kan komme mye godt håndarbeid ut av en klein søndag også. Spikking og tau <3 

– Det verste jeg kan gjøre er å bli liggende i sofaen, selv om det også skjer. Du velger selv når det skal gjøre vondt, for å sitere Per Petterson, men er man ordentlig fyllesjuk, har du liksom ikke noe annet valg enn å lide. 

Tips til søndagsaktivitet?

– Etter 20 år uten snowboard i livet, har jeg igjen blitt helt hekta. Hjernen er femten år igjen, men kroppen not so much. En-Perfekt-Søndag er kanskje en tur på Tryvann om jeg er i Oslo, eller i Kongsbergbakken om jeg er på hytta.

Les også
STILORAMA: Ingrid Vik Lysne

– Jeg vil gjerne slå et slag for å gjøre aktiviteter man syntes var gøy før, men som man plutselig slutta med. Ellers bruker jeg stort sett all ledig tid på hytta, men det er ikke alle som har hytte, så det hadde vært en dårlig anbefaling.

– Jeg kunne sagt å ta en runde i byen og se noen utstillinger, men jeg liker best å gjøre det på hverdager. Folkekjær poet/folkesky poet?

– Det er også smart å enten invitere seg selv eller invitere noen til en søndagsmiddag. Det er en god avslutning på helg. 

Tre låter som passer til endelig fredag, hurra for lørdag og grusomme/vidunderlige søndag?

– Fantastiske fredag: Alone in the Night – Gundelach. Både jagende, intens, trist, jævlig, myk og håpefull på samme tid. Ellers er lyden av fredag er alltid National Rap Show på NRK P3, panner som skrangler og kjeler som koker. 

– Lovende lørdag: Die Young – Roddy Ricch. Får meg til å lengte tilbake til normaltilværelsen før pandemi og nedstengning. Jeg vil ikke dø ung! 

– Bittersøt søndag: No love – Summer Walker (with SZA) Ouchy ouch. 

Les også: – Vil anta jeg er på topp tre av de som spiser mest saltstenger i Norge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer