Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
En ny mørk trend har gjort seg gjeldende på Instagram
Foto: Instagram @josefinehj

Har du fått med deg denne mørke Instagram-trenden?

Influencerne har skrudd av lyset.

Lenge var det den hvite, minimalistiske trenden som gjaldt. Hvite vegger, hvitt sengetøy, gjerne en Monstera-plante, og tremøbler. Bildene hadde høy oppløsning og lysstyrke. De fungerte som et digg pusterom fra alle inntrykk man hele tiden får på internett og i livet generelt.

Men så gikk mange lei. Det analoge, kornete kom i stedet inn i bildet (no pun intended). Kjendisene startet alternative kontoer for bilder tatt med engangskameraer eller billige såkalte point-and-shoot analoge kameraer. Eller de deler analoge bilder på sin egen feed. Scroller man nedover hos storheter som Dua Lipa, Kendall Jenner eller Bella Hadid er mange av bildene kornete, tatt med billige kameraer. Den nostalgiske feelen, den som minner om bilder tatt av supermodellene på 90-tallet, regjerer der.

Men nå har enda en ny trend kommet inn for fullt på Instagram. Og denne er av den mørke sorten.

Les også: Nå gjør appen store endringer for å beskytte de unge

Kanskje er det grunnet pandemi og håpløshet, men influencere og kjendiser har i alle fall dempet belysningen. Ser man til mange av de største profilene vil man nå finne at mange av bildene deres er veldig mørke, kontrasten er lav, i blant også kornete. Minimalismen er fremdeles tilstede. Man tar bilde av små, enkle stilleben i leiligheten, en hjemmelaget latte, en bok, eller nærbilder av antrekket, men man må i noen tilfeller myse for å få med seg detaljene.

Er man lei av å være så synlig, lei av å eksponere sine hjem og seg selv, etter et helt år med pandemi og bilder fra tilværelsen inne? Eller er det rett og slett slik som det er med de fleste trender at pendelen har svingt over til motsatt side av spekteret? At man er lei av det kritthvite, crispy og rene?

Den store danske influenceren Josefine H.J, som har over 1 millioner følgere, er blant de som har ledet an innen den mørke trenden.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av JOSEFINE H. J (@josefinehj)

En annen kjent dansk profil, nemlig Pernille Teisbæk, har også blitt med på leken:

Også her til lands har influencerne kastet seg på Instagram-trenden, blant andre Darja Barannik, Tine Andrea og Celine Aagaard.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Tine Andrea (@tineandreaa)

Les også: Snart kan man ikke lenger dele bilder på Stories

Siste saker

Mest lest nå
Les mer