Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bernard Arnault er en av verdens rikeste. Foto: Getty Images.

Han er motebransjens aller rikeste

Kardashians, nordmenn og kosmetikkmerkearvinger på Forbes’ riking-liste.

Hvert år slipper det anerkjente businessmagasinet Forbes en oversikt over verdens aller rikeste. Dette har de gjort helt siden 1987, og det har selvsagt både vært en del gjengangere og nykommere på listen opp gjennom.

Øverst på lista troner Jeff Bezos med familie, hjernen bak Amazon, med en formue på 131 milliarder dollar. Det vil si utrolige 1000 milliarder kroner. Til sammenlikning er det norske oljefondet per i dag 8000 milliarder kroner.

På en fjerdeplass på lista over verdens rikeste, og på førsteplass innen segmentet fashion & retail er Bernard Arnault. Han er grunnlegger av LVMH-konglomeratet, som eier 70 selskaper, blant dem Christian Dior og Louis Vuitton. Han og familien har en formue på 76 milliarder dollar, 661 milliarder kroner.

Zara-grunnlegger Amancio Ortega med familie beholder sjetteplassen fra i fjor på lista over verdens rikeste, og en andreplass innen fashion & retail. Mens Loreal-arvingen Francoise Bettencourt Meyers, er verdens rikeste kvinne, og hennes familie havner på 15. plass. De eier fremdeles 33% av L’Oreal-aksjene, og kunne melde om det beste resultatet på mer enn et tiår i 2018.

På 15., 16., og 17. plass finner vi arvingene etter den amerikanske kjøpesenterkjeden Walmart. På 26. plass grunnleggeren av Nike, Phil Knight, og hans familie, på 30. plass Francois Pinault, grunnleggeren av luksuskonglomeratet Kering, og hans familie, og 76. plass H&M-arving og deleier Stefan Persson.

Kardashians og nordmenn på lista

Kylie Jenner fikk mye oppmerksomhet da hun i fjor var i ferd med å bli verdens yngste selvskapte dollar milliardær. Mange gikk hardt ut mot selvskapt-stempelet som de mente var feil ettersom Jenner er oppvokst i sus og dus med en haug av privilegier. I år ble hun offisielt verdens yngste selvskapte dollar-milliardær i en alder av bare 21 år, og slo med det Facebook-sjef Mark Zuckerbergs tidligere rekord. Han ble dollarmilliardær i en alder av 23 år.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Hun har med det også fått innpass på Forbes’ liste, i seksjonen kalt «The 8 under 30 in 2019». Der finner man også tre nordmenn; arvingene Alexandra og Katharina Andresen, og arving og modell Gustav Magnar Witzøe.

Hovedbilde: Dior-kampanje 2018

Les også: Dette er motemerkene Forbes har troen på i 2019

Siste saker

Mest lest nå
Les mer