Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
rotate

Dette er motemerkene Forbes har troen på i 2019

To skandinaviske merker har fått plass på listen.

Forretnings- og finansmagasinet Forbes starter det nye året med en liste over motemerker de mener vil markere seg i 2019. Her finner vi 13 mer eller mindre kjente merker og designere fra hele verden.

Av disse er det to fra Danmark, men ingen fra verken Norge eller Sverige.

De danske merkene som har fått plass på Forbes’ liste er Saks Potts og Rotate Birger Christensen. Saks Potts har i flere sesonger fått stor oppmerksomhet særlig for sine fargeglade kåper med pels. Både danske og norske influencere samt stjerner som Kendall Jenner, Selena Gomez, Adwoa Aboah, Gigi Hadid og Kim Kardashian Wests datter North West (5) har alle blitt spottet i det danske It-merket.

Den danske modellen Caroline Bille Brahe i Saks Potts. Foto: @SaksPotts

En nykommer på den danske, men også internasjonale motescenen, er det København-baserte merket Rotate Birger Christensen. Det er de danske motepersonlighetene og influencerne Thora Valdimarsdottir og Jeanette Madsen, som står bak merket, som allerede etter første sesong fikk internasjonal oppmerksomhet. Rotate holdt sin første visning under moteuken i København i august i fjor, men allerede før nyttår kom de inn under paraplyen hos den eksklusive internasjonale nettgiganten Net-a-Porter.

Thora Valdimarsdottir og Jeanette Madsen i Rotate. Foto: @RotateBirgerChristensen

Andre merker Forbes spår at vi vil se mer av i 2019 er Jeu Illimité, som omfavner den franske stilen, egyptisk-inspirerte SemSem, Feel Studio med den tidligere Off White-konsulenten Stevie Dance i spissen, den London-baserte designeren Rejina Pyo, amerikanske Christopher John Rogers, det amerikanske merket Staud, som i sommer sto bak noen av de hotteste veskene, smykkemerket Alison Lou, skomerket Amina Muaddi, streetwear-merket Krost New York, tilbehørsmerket By Far og designeren Sami Miro, som har stort fokus på bærekraftig design.

Hovedbilde: Rotate Birger Christensen

Les også: Kaibosh reddet for konkurs for andre gang

Siste saker

Mest lest nå
Les mer