Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gosha Rubchinskiy samarbeider med britisk luksusmerke

Modell på catwalken i Gosha Rubchinskiy x Burberry

At streetwear offisielt har blitt en del av «high fashion» er intet nytt. Nok et bevis er at den russiske designeren Gosha Rubchinskiy har teamet opp med det erkebritiske luksusmerket Burberry.

Det selvtitulerte merket til Gosha, som har vokst ut fra ungdomskulturen i Moskva med tydelig post-sovjet vibber, var et friskt pust til moteuka i Paris da det først kom på banen for noen år siden. Sammen med blant andre Vetements har den russiske designeren vært med på å redefinere hele bransjen.

Selv om samarbeidet kom som en overraskelse, lå det kanskje i kortene at den 33 år gamle designeren ville leke enda mer med et uttrykket da han i fjor uttalte at han var lei streetwear.

– Burberry har alltid symbolisert klassisk britisk stil for meg. Deres tidløse plagg er en perfekt balanse til moderne streetwear, som skaper en god miks. Jeg er veldig fornøyd med resultatet av samarbeidet vårt, sier Rubchinskiy ifølge BoF.

Les også: Er streetwear-bølgen snart over?

Modell på catwalken iført Gosha Rubchinskiy x Burberry

Samarbeidet ble annonsert i går da Gosha hadde visning av sin SS18-kolleksjon. Showet ble holdt i Saint Petersburg i lokalet som er kjent for å ha holdt Russlands første rave. Hele kolleksjonen var inspirert av 90-tallets ravescenene.

Gosha Rubchinckiy x Burberry består av åtte plagg, og tar for eksempel utgangspunkt i den ikoniske trenchcoaten. Sjefsdesigner i Burberry, Christopher Bailey, forteller at han har vært en stor del av designprosessen.

– Jeg har alltid støttet og beundret Gosha sitt kreative arbeid. Han har en medfødt kulturell sensibilitet og jeg ble beæret da han spurte om vi skulle samarbeide om denne kolleksjonen. Hans tolkning av noen av våre mest ikoniske design føles spennende, nytt og relevant samtidig som det er en enorm hyllest til den britiske kulturelle arven, sier Bailey.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Under visningen ble det klart at Gosha fortsetter samarbeidet med fotball-linjen til adidas, samt at han også har teamet opp med den britiske hattemakeren Stephen Jones.

Kollasj av to modeller som er iført Gosha Rubchinskiy x Burberry

 

Les også: Hvordan rocke sommerens heteste plagg?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer