Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gosha Rubchinskiy går bort fra røttene sine: – ALLE er lei av streetwear!

1177079

Gosha Rubchinskiy kom for få år siden inn som et friskt pust i det som var i ferd med å bli en litt støvete parisisk moteuke. Han har forsynt seg grovt i arkivet av 80- og 90-talls «slavic looks» til sine selvtitulerte streetwear-kolleksjoner, i godt selskap med Vetements. I etterkant er stillutrykket de var med på å etablere blitt en sentral del av streetwear-looken med ungdomslige post-sovjet vibes over hele fjøla.

Onsdag denne uken ble russerens SS17 kolleksjon vist fram i en nedlagt tobakkfabrikk under motebegivenheten Pitti Uomo i Firenze, der han var invitert som gjestedesigner. Den første mannen som entret catwalken, som var linet opp i en bakgård, hadde verken på seg joggebukse eller hoodie – han hadde på seg dress.

– Vi ønsket å gjøre noe nytt, noe som passer nåtiden. Alle er jo lei av streetwear – dette er øyeblikket for dresser, fortalte Rubchinskiy bak scenen i etterkant, ifølge Dazed.

Dressene var stylet sammen med en miks av tradisjonelle italienske sportsmerker – Fila, Kappa og Sergio Tacchini – uten ironi, men heller som en handshake til pastaens og pizzaens hjemland. Designeren fortalte at han var inspirert av hvordan unge venner av han på Instagram var «lei av populære ting», og i stedet søker etter utrendy vintage sportsmerker.

Nylig oppdatert105

– For meg er dette veldig italiensk og veldig Gosha, foralte 31-åringen videre.

Det er likevel ikke første gang designeren mikser inn nostalgiske, italienske referanser i kolleksjonene sine, for han approprierte 80-talls symboler fra den italienske Paninaro subkulturen og crashet det sammen med russisk «Hooligansime» og kinesiske karakterer i sin SS15 kolleksjon.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Kolleksjonen han viste frem nå bestod selvsagt av noen gjengangere, både tracksuits og hettejakker, men mange av lookene var en touch renere, mer minimalistisk, og kanskje hakket mer tidløst og anvendelig enn det designeren tidligere har vist frem.

Gosha forteller at mye av inspirasjonen bak kolleksjonen denne gangen kom fra status i dagens Europa, der høyreorienterte bevegelser og fremmedfiendtlighet har begynt å få ordentlig fotfeste, samtidig som Russland og Storbritannia ønsker å trekke seg ut fra klyngen.

1177061

gosha-rubchinskiy-ss17-pitti-uomo-1

–Vi lever i en tid der mennesker trenger å samarbeide og sammenkoble seg med andre, fordi vi har internett og alle vet hva som skjer verden rundt, så det er bare idiotisk å prøve å isolere seg. Vi bør prøve å finne ord og måter å snakke sammen og bo sammen på. DET er hovedbeskjeden, konkluderer Rubchinskiy.

Bilder: Highsnobiety/Dazed.

Les også: Fan gikk visning for Gosha Rubchinskiy

Siste saker

Mest lest nå
Les mer