Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gap samarbeider med Kanye West sin Yeezy, men ghoster designer Telfar Clemens
Foto: Rich Fury/VF20/Getty Images for Vanity Fair

Gap ghoster svart designer, men signer med Kanye West?

Dårlig start på Yeezy-samarbeidet.

Før helgen slapp Gap nyheten om at de har inngått et ti år langt samarbeid med Kanye West og hans Yeezy.

Avtalen starter opp allerede denne måneden, men først neste år kommer kolleksjonen de to har laget sammen i butikk.

Men mens den amerikanske klesgiganten mest sannsynlig gnir seg i hendene bare av tanken på hvor innbringende samarbeidet med Ye kan bli, ghoster de en annen svart designer som de har inngått avtale om samarbeid med.

Les også: Belønner Zalando tynne kunder? Ser slik ut

Korona-avlyst

I januar ble samarbeidet mellom Gap og Telfar annonsert.

Den amerikanske designeren Telfar Clemens står bak det selvtitulerte unisex-merket, grunnlagt i New York i 2005, som for alvor fikk sitt store gjennombrudd med vesken som fikk kallenavnet «Bushwick Birkin». Merket er kjent for sitt fokus på mangfold med mottoet «It’s not for you, it’s for everyone».

Samarbeidet fikk massiv oppmerksomhet, og ble lansert stort overfor pressen og feiret med brask og bram under Paris Fashion Week i januar, skriver Business of Fashion.

Men så kom korona.

Designer Telfar Clemens ghostes av Gap
Designer Telfar Clemens ghostes av Gap. Foto: Julien M. Hekimian/Getty Images for GAP

Som mange andre ble Gap rammet hardt av krisen. Den over 50 år gamle klesgiganten måtte stenge mesteparten av butikkene sine, og avlyste alle leverandørleveringer for sommer og høst som ville inkludert starten på samarbeidet med Telfar.

Ghostet

Ifølge motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada skriver Gap i en mail til Telfar i midten av mars at samarbeidet flyttes til 2021 og at kontrakten justeres deretter.

To dager senere tilbyr de 25 prosent av honoraret for arbeid som allerede var blitt utført i forkant av utsettelsen. Men så blir det stille. Gap svarer ikke på noen av Telfars mailer.

Gap er forøvrig på listen over merker som ikke vil forplikte seg til å betale leverandører for arbeid påvirket av COVID-19.

Så, hvordan fikk de penger til Yeezy-samarbeidet, spør Diet Prada.

Lover å betale

Business of Fashion skriver at en representant for Gap sier at samarbeidet er utsatt på ubestemt tid.

Ifølge en kilde de har snakket med har Telfar og teamet hans foreløpig ikke fått betalt, og de første prøvene på kolleksjonen sitter Gap fortsatt på. En ny kontrakt skal heller ikke ha blitt signert.

I en oppdatert versjon av saken sier en representant for Gap at merket skal betale Telfar.

«Selv om vi har valgte å ikke gå videre med Gap x Telfar-samarbeidet på nåværende tidspunkt betaler vi alt uansett, og har ikke noe annet enn respekt og takknemlighet for Telfars tid og visjon».

Les også: Kendall og Kylie vil ikke betale tekstilarbeiderne sine

Siste saker

Mest lest nå
Les mer