Kylie og Kendall Jenner slepes på nettet for ikke å betale fabrikkarbeiderne som lager klærne deres

Foto: KENDALL + KYLIE

Kylie og Kendall Jenner er verdens best betalte kjendiser, men de gidder ikke å betale tekstilarbeiderne sine

Nå raser fansen.

I disse dager slipper Kylie og Kendall Jenner det etterlengtede samarbeidet dem imellom, nemlig sistnevntes kolleksjon for førstnevntes Kylie Cosmetics. Og selv om søstrene har fått blandende tilbakemeldinger på samarbeidskolleksjonen, vil de håve inn greit med penger også denne gangen.

Det kommer på toppen av at Kylie, til tross for at hun ble kastet ut av Forbes selvskapte dollarmilliardær-liste, er verdens best betalte kjendis. Makeup-mogulen skal være verdt rundt 900 millioner dollar. Kendall Jenner på sin side er verdens best betale modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel kan det virke som om søstrene ikke har «råd» til å betale fabrikkarbeiderne som lager klærne deres.

Les også: Så mye er Kardashian/Jenner-søstrene verdt – egentlig

Kylie Jenner slettet kritiske kommentarer

Global Brand Group, som er selskapet som er ansvarlig for duoens felles motemerke KENDALL + KYLIE, nekter nemlig å betale fabrikkarbeidere i Bangladesh.

På grunn av koronaviruset har de istedenfor avlyst ordre og sparket ansatte. Det skal ha påvirket så mange som 50 000 mennesker. Mange av dem er fattige melaninrike kvinner uten krav på noen form for støtteordninger.

Nå raser fansen, og de viser sin misnøye i kommentarfeltet på søstrenes Instagram-profiler. Fansen krever at de to betaler fabrikkarbeiderne, selv om det betyr at de må bruke av sine egne private midler.

Så hva gjør man når fansen raser? Modererer kommentarfeltet selvsagt. Og sletter kritiske kommentarer. Den noe uheldige praksisen er det Kylie Jenner som fører. Det har ført til at folk nå spammer Kendall Jenners Instagram-profil med det samme.

Kylie Jenner og Kendall Jenner vil ikke betale fabrikkarbeidere i Bangladesh
Foto: KENDALL + KYLIE

Vaktbikkje

Det var motebransjens egen vaktbikkje, Instagram-kontoen Diet Prada, som først omtalte saken. I et innlegg med tittelen: «Tidligere «dollarmilliardær» Kylie Jenner og søsteren Kendalls klesmerke vil ikke betale fabrikken sin», beskylder de søstrene for nettopp det.

Skjermdump Instagram/@dietprada

De skriver at Global Brands Group allerede i mars annonserte at utestående SS20-produksjon for merkene deres ville bli strupet på grunn av korona – også det som allerede var blitt produsert.

«Tekstilarbeidere er noen av verdens mest sårbare mennesker, også utenom en pandemi. COVID truer mer enn bare helsen deres», skriver de videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Duoen bak Diet Prada peker på at flere butikker nå åpner post-korona, og vil med det begynne å tjene penger igjen. «Fabrikker derimot må vente på betaling for gamle varer som aldri vil sendes ut», skriver de. «Når vi snakker om bærekraft, må vi tenke lenger enn at merker bruker økologisk bomull. Selve systemet er ikke bærekraftig – det at det så lett klappet sammen under en ekte krise understreker bare det faktum».

Nekter for anklagene

Verken Kylie eller Kendall har foreløpig kommentert saken. Men Diet Prada repostet natt til onsdag norsk tid innlegget – denne gangen med en uttalelse fra representanter for KENDALL + KYLIE.

De nekter for anklagene og opplyser om at merket ikke eies av Global Brands Group og heller ikke for tiden produserer i Bangladesh.

Men Global Brands Group lister fortsatt søstrenes motemerke under merkeoversikten på sine nettsider.

Diet Prada skriver at det er uklart om de på et tidspunkt har endret lisenser og produsenter. Men at de venter på et svar fra en av produsentene for Global Brands som tidligere har vært involvert i saken i media.

Les også: Dette tjener Kylie Jenner på én Instagram-post