Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Fred Perry Oslo flytter ut av Prinsensgate
Foto: Fred Perry

Fred Perry flytter fra Prinsens gate

– Vi opplevde den totale leiekostnaden som for høy i forhold til trafikkbildet.

I forrige uke skrev Melk & Honning om FWSS som nå er i ferd med å flytte ut av lokalet i Prinsens gate der de har hatt flaggskipbutikk i tre år. Ujevn flyt av kunder og husleienivåer som ikke reflekterte verken trafikk eller omsetningspotensiale var grunnene.

Rett over gaten for det norske motemerket flytter nå også Fred Perry ut av sine gamle lokaler av samme grunn.

For høye leiekostnader

– Vi har, i løpet av de seks årene vi har vært i lokalet, vært igjennom en gaterehabilitering og diverse utvendige oppussinger. I tillegg har vi i en to årsperiode fått endret lokalet vi har vært i for å tilpasse oss en oppussing som foregår oppover i etasjene i bygget. Summen av dette gjør lokasjonen mindre attraktiv og har vært et irritasjonsmoment for oss. Når korona kom og sentrum «stengte ned» begynte vi å vurdere andre lokaler. Men vi har fortsatt stor tro på Kvadraturen og Prinsensgate, sier Iselin Schøning-Kristiansen ved Ikonic Apparel og Fred Perry Oslo til Melk & Honning.

For det britiske motemerket skal ikke langt. Faktisk bare 300 meter ned i gaten i midlertidige lokaler i Prinsensgate 12.

Schøning-Kristiansen mener de nå har et helt annet kostnadsbilde enn med high-end brands som nærmeste nabo.

I Prinsensgate 21 lå Fred Perry rett ved Steen & Strøm med luksusmerker som Bottega Veneta og tidligere Kamikaze Luxury Shoes som nå har stengt dørene som nærmeste naboer.

– Vi opplevde den totale leiekostnaden som for høy i forhold til trafikkbildet. Etter at vi tok avgjørelsen med å flytte og har sett over utgifter kontra inntekter, ser vi at det faktisk blir mulig å gjøre god business på retail i Oslo. 

Fred Perry-butikken har flyttet lenger ned i Prinsens gate. Foto: Fred Perry

– Ble det rett og slett for dyrt å leie i Prinsensgate? 

– Ja. Det må nevnes at gårdeier ikke har et realistisk syn på omsetningspotensiale i denne delen av Prinsensgate. Med et trikkestopp foran døren i tillegg føles denne delen av gaten som en transportgate fremfor en shoppingdestinasjon. I den midtre og nedre delen av gaten er det flere muligheter for å kjøpe seg en matbit og å kikke på litt mer nisjebutikker. 

Fred Perry satser i Dronningensgate

Neste sommer flytter Fred Perry helt ut av Prinsensgate, og inn i nye lokaler i Dronningensgate som vil inneholde det nye konseptet og showroom.

– Dronningensgate har nå gjennomgått en ansiktsløftning og har litt igjen med noen gårder som skal rehabiliteres. Vi ser at det er mer «liv» der, det trekkes lettere folk fra Karl Johansgate og rett rundt hjørnet finner man Tom Wood, Livid, Rodebjer og flere anerkjente serveringssteder. Kombinasjonen av retail og serveringssteder gjør dette til et attraktivt område.

Det nye konseptet er utviklet i samarbeidet med Fred Perrys kontor i London. Butikken i Dronningensgate vil bli på 130 kvadratmeter, og ha et tilhørende showroom på omtrent halvparten av størrelsen, forteller hun.

Slik skal det bli i Dronningsgate når oppussingen står ferdig etter planen neste år. Illustrasjon: Oslo Urban Development / 3D Estate 

Rammet av koronakrisen

Også Fred Perry-butikken i Oslo ble rammet hardt av koronakrisen som traff Norge for alvor i mars

– Vi stengte aldri butikken helt men hadde sterkt reduserte åpningstider som gjorde at vi klarte å holde det gående med mindre kostnader, sier Schøning-Kristiansen.

– Nå angriper vi høsten med godt mot og får veldig gode tilbakemeldinger fra kunder i en lys og tiltalende butikk. Vi merker også under denne krisen at vi har mange faste og lojale kunder som er blitt mer opptatt av å ta vare på de fysiske butikkene de setter pris på å ha. 

Les også: Bik Bok blør penger – kan denne storsatsingen redde merket?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer