Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Finn den perfekte vinterparfymen

La parfymen legge seg som et varmt pledd over vinteren.

Er du en av dem som har baderomshyllen full av parfymer? Noen søte og friske som blir flittig brukt gjennom våren og sommeren – og de som kanskje er litt tyngre, som du bruker gjennom vinterhalvåret?

Om du enten liker å variere mellom flere ulike dufter gjennom året eller har funnet én duft du sverger uavhengig av sesong – begge deler er helt greit.

Vi ser en tendens til at mange liker en litt varmere duft så fort høsten slår inn – men hvorfor det?

Melk & Honning har vært i kontakt med Lill-Ann Schjeldrup, ved Gimle Parfymeri, som er ekspert på dette feltet.

En duft som varmer

– Vi ser mange som gir uttrykk for at de ønsker en varmere duft som luner når høsten og vinteren slår inn, sier Schjeldrup og fortsetter:

– På denne årstiden er det mer naturlig å velge parfymer med ingredienser som vanilje, sjokolade, amber, oud, trenoter, patchouli (en ingrediens som gir varme og sødme). Vi ser også at parfymer som har noe røkelse i seg er spennende nå i kulden.

Parfyme fra Ormonde Jayne (1500kr) og parfyme fra Byredo (1500kr) Foto: Produsentene

Schjeldrup forteller at pudderdufter med irisnoter som er myke, gode og med varme assossiasjoner, i tillegg til mer kraftfulle dufter med rosepepper er populært. Dette er dufttyper som faller innenfor den orientalske duftgruppen.

Selv om varme og lune dufter for mange blir et naturlig valg på vinterhalvåret – understreker Schjeldrup at det også er mange som velger å ikke skifte parfyme avhengig av de ulike årstidene.

– Vinterduften blir mer som et varmt pledd for vinterkulden, sier Schjeldrup.

Parfyme fra Maison Margiele (815kr) og parfyme fra Pierre Bourdon (1230kr)

Friske hint

– Når våren og sommeren kommer, står vi derimot klar for å kaste klærne og varmen setter inn – som fører til at vi higer etter andre duftnoter.

Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry

– Noe som er rent, transparent og ikke minst elegant: Med friske noter som for eksempel sitrus blandet med diverse noter av blader. Saltvannsnoter og mer.

Videre forteller Schjeldrup at ingredienser som jasmin, mote og bær er spennende, i tillegg til uvante sammensetninger i blant annet diverse blomsternoter.

– Vår og sommer er også tiden for mer rene blomsterdufter. Gimle Parfymeri har produkter som inneholder håndplukkede varer, så det skal være mulig å finne noe helt unikt uavhengig om det er vinter eller sommer, slutter Schjeldrup.

Les også: Månedens lesing: Januar 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer