Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Månedens lesing: Januar

Hva bør du lese i januar? Hver måned fremover vil Melk & Honing tipse om hva du burde lese denne måneden, slik at du finner noe annet å bruke dødtiden på enn å scrolle gjennom Instagram

Tina Brown – Vanity Fair Diaries

Den tidligere redaktøren for Vanity Fair, Tina Brown, forteller i sin kritikerroste selvbiografi om hvordan hun drev frem et av verdens viktigste kultur-magasin i en mannsdominert bransje. I boken skriver Brown om hvordan hun ble redaktør for britiske Tatler som 25-åring og sladder fra Vanity Fairs årlige Oscar-fester til menneskene hun ansetter til å skrive og den beste layouten til en feature.

W Magazine «Best Performances Issue»

Hvert eneste år, rett før Hollywoods prisutdelinger, publiserer W Magazine sitt «Best Performances Issue». Filmstjerner blir satt sammen på seks ulike cover skutt av noen av verdens fremste fotografer. I år er covrene signert Jurgen Teller. Utgavene er kuratert av den legendariske journalisten Lynn Hirschberg som intervjuer skuespillerne om alt fra filmbransjen til historien om deres første kyss. Det er umulig å finne fler velskrevende intervjuer om så mange store navn i samme magasin.

Sneakers – Rodrigo Corral, Alex French, Howie Kahn 

Om du er av typen som stiller deg i kø utenfor YME for å sikre deg de nyeste adiddasene, eller om du bare er veldig nysgjerrig på typene som gjør det, er denne boken for deg. Med den enkle tittelen «Sneakers», inneholder denne 350-siders coffetable boken ekskusive intervjuer med berømte «sneakerheads» somtidligere NBA-sensasjon Kobe Bryant, tennislegenden Serena Williams, designere Virgil Abloh, Daniel Bailey og Ronnie Feig.

Richard Brodys filmspalte for New Yorker 

Begynner Netflix-historien din å bli litt repetitiv og kjedelig? Da er filmspalten «What to Stream this Weekend» til New Yorkers filkritiker Richard Brody helt perfekt for deg. Hver eneste uke anbefaler han fem filmer under et aktuelt tema. Han velger ut én moderne film, én klassisk film, én fremmedspråklig film, én uavhengig film og én dokumentar. Filmene blir godt og fristende beskrevet og hjelper deg ikke bare med å forbedre personlig underholdning, men gir deg litt mer å snakke om på neste middagsselskap.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Vogue Italia «The Restarting Issue»

Fire dager inn i det nye året slapp Vogue Italia «The Restarting Issue» – akkurat tidsnok til å starte på nytt i 2018. Coveret, med modell Francesca Summers, er skutt av Craig McDean og leker med «restarting» begrepet ved å legge til en opplastning-bar og en desktop-mappe. Inne i magasinet har redaktør Emanuele Farneti samlet unge skuespillere, modeller og artister (blant annet norske Kaya Wilkins) som representerer en ny, fersk start.

Mert Alas and Marcus Pigott

Coffe table-bøkenes hjem, forlaget Taschen, gir denne måneden ut den ultimate fotografiboken signert powerduoen Mert and Marcus. Den kreative duoen har skutt noen av de mest kraftfulle merkene og personlighetene i vår tid, fra Miu Miu til Angelina Jolie, Givenchy til Gisele Bündchen. Denne enorme boken inneholder rundt 300 bilder fra det hyperglamorøse, hyperglossy repertoaret til et kreativt partnerskap som har definert og omdefinert standarder for mote.

Vanity Fair Februar 2018

Den svært undervurderte skuespilleren Emily Blunt har fått æren av å gjennopplive Mary Poppins på kinolerretet, og i den anledning har Vanity Fair viet sitt Februar-cover til den britiske skuespillerinnen. Dette er også den nest siste utgaven til redaktør Graydon Carter. Som vanlig i Vanity Fair lover denne utgaven også noe svært krttiske, men morsomme artikler om President Trump, eller som Carter liker å kalle han  «the short-fingered-vulgaria

Fire and Fury – Michael Wolff

Det var kun et spørsmål om tid før den første Trump-eksposeen skulle komme på trykk. Signert forfatter Michael Wolff kommer denne måneden boken «Fire and Fury» som går dypt inn i Donald Trumps ni første måneder som USAs 45. president. Forfatteren lover å avsløre hva Trumps ansatte egentlig mener om han, sannheten om forholdene til Steve Bannon og hvorfor han i det hele tatt stilte som president (PR-stunt?). Boken ble lekket på nett i begynnelsen av måneden, men i frykt om hvem som ser hva du laster ned på nett anbefales det å kjøpe den fysiske boken.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hovedbilde: W Magazine

Les også: M&Hs Januarguide

Siste saker

Mest lest nå
Les mer