Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Supreme har åpnet dørene i Shanghai. Det er bare det at butikken er falsk.
Supreme har åpnet dørene i Shanghai. Det er bare det at butikken er falsk.

Falsk Supreme-butikk har åpnet dørene ulovlig i Shanghai

Mer Kina-trøbbel for skate-merket.

Supremes utfordringer i Kina fortsetter. Til tross for at merket er superpopulært i landet har ikke kinesiske kunder kunnet handle det annet enn i utlandet. Før nå. Eller?

Nylig åpnet en Supreme-butikk nemlig dørene i det populære shoppingområdet Huai Hai Zhong Lu i Shanghai.

Butikken, som ligger i samme område som andre store varemerker som Nike, Adidas og Uniqlo, skal etter sigende gå over tre etasjer og føre klær, tilbehør og skjønnhetsprodukter fra skate-merket.

Problemet er bare at butikken er falsk.

Bak butikken står kontroversielle Supreme Italia som tidligere har skapt trøbbel for det originale merket grunnlagt av James Jebbia. Det var Hypebeast som først omtalte saken.

Rettighetstrøbbel

Det har lenge vært uklart hvem som egentlig eier rettighetene til Supreme-navnet og -logoen i Kina.

I desember i fjor skrev Melk & Honning om det noe overraskende samarbeidet mellom Samsung og Supreme som blant annet skulle inkludere planer om en gigantisk flaggskipbutikk i nettopp Shanghai og en motevisning på byens Mercedes-Benz-arena.

Samsung x Supreme under lanseringen i Kina. Foto: Skjermdump

Supreme var raskt ute med å avvise påstandene om et samarbeid med Samsung. Samarbeidet, skulle det vise seg, var med Supreme Italia. Med det måtte Samsung gå i tenkeboksen, og i februar i år kom nyheten om at samarbeidet var avlyst.

Det er ikke første gang det går falske rykter om Supreme-samarbeid i Kina. I fjor hadde et kinesisk streetwear-selskap leid inn en skuespiller for å spille skate-merkets toppsjef for å promotere falske produkter.

Hypebeast meldte først at Supreme Italia eier rettighetene til å selge merkets produkter i Kina, noe det originale merket selv ikke har. De meldte også at merket i fjor skal ha tapt en rettsak i Italia som gjør det lovlig å selge Supreme Italia-merkede produkter.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

Supreme: – Stemmer ikke

Det stemmer ikke, hevder skate-merket, og i en oppdatert versjon av saken kommer Hypebeast med en rekke nye detaljer.

Altså;

Shanghai-butikken har ikke offisielt åpnet.

Forrige uke ble et knippe bloggere riktignok invitert til butikken, men det som tilsynelatende skal forestille ivrige kunder som står i kø utenfor skal være betalte skuespillere.

Produktene i butikken, som blant annet skal inkludere det som skal være Supremes samarbeidskolleksjon med koffertmerket Rimowa, kan ikke selges lovlig ettersom Supreme Italia mangler varemerkeregistrering i Kina.

De skal heller ikke ha rettigheter til å operere i Italia etter en rettskjennelse i 2017 som forbyr reklame, produksjon eller salg av produkter med Supreme-varemerket.

Og nei, skate-merket har ikke tapt noen rettsak mot Supreme Italia. De har derimot vunnet alle.

Skate-merket har dessuten fått varemerkeregistrering i Italia først, noe som er bakgrunn for dommene i deres favør.

Supreme opplyser også at de jobber med lokale myndigheter i Kina for håndhevelsen av deres rett til varemerkeregistrering av det originale varemerket.

Hovedbilde via Twitter.

Les også: Streetwear-merke med overraskende homage til Karl Lagerfelds Chanel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer