Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogue sitt cover med Kamala Harris har skapt debatt. Er det gode nyheter for Converse?
(Foto: faksimile)

Er Vogues omdiskuterte cover med Kamala Harris gode nyheter for Converse?

Har fått massiv oppmerksomhet.

Vogues forside med påtroppende visepresident Kamala Harris har skapt debatt. Anna Wintour har forsvart coveret som både er blitt hyllet og kritisert.

Det kan være svært gode nyheter for skomerket Converse.

Blitt nevnt tusenvis av ganger

På forsidebildet som endte opp i trykken har Harris nemlig på seg Converse – skoen hun har sverget til under store deler av presidentvalgkampen, og som hun har uttalt at hun har «en hel kolleksjon» av. Kritikken av coveret ser imidlertid ikke ut til å ha skadet Converse sitt gode navn og rykte, snarere tvert i mot. For den ikoniske sneakeren er nå blitt nevnt tusenvis av ganger i media.

Data- og analyseselskapet Launchmetrics har regnet på det, og kommet frem til at Converse hittil har fått medieomtaler verdt 5,5 millioner dollar og mer enn 1000 mentions i 900 artikler online, skriver WWD.

Til sammenligning oppnår merket rundt 740 000 dollar i såkalt media impact value og rundt 90 mentions på sosiale medier og online på en gjennomsnittlig dag, «så dette viser at forsiden hadde en stor innvirkning på merkevaren», sier Alison Bringé, markedsdirektør i Launchmetrics, til nettmagasinet.

Denne forsiden har skapt debatt. (Foto: faksimile)

Kamala Harris: – Jeg elsker Chucks

Det er Converse sin Chuck Taylor All Star -modell Harris har på på forsidebildet. Skoen har vært i konstant produksjon siden 1917, mer eller mindre uendret fra 1949, skriver Complex. I et intervju med nettmagasinet for deres Sneaker Shopping-spalte åpner den påtroppende visepresidenten opp om forkjærligheten for skoen.

– Jeg elsker Chucks. Du vet, jeg tror mange kanskje ikke forventer det, men det er også et statement om hvem vi egentlig er. Alle har sin egen indre Chuck look (…) Jeg tror det også har å gjøre med det faktum at vi alle ønsker å gå tilbake til noen grunnleggende ting om hvem vi er som et land. Uansett hvilken bakgrunn du har eller hvilket språk bestemoren din snakket, hadde vi alle på et tidspunkt våre Chucks, sier hun blant annet i videoen som er gått viralt.

Les også: Er designeren bak Joe Biden avslørt?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer