Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
jelly shoes gjør comeback
Foto: Instagram/@tamumcpherson

Nostalgiske jelly shoes gjør comeback denne sommeren

Hurra eller skrekk og gru?

Var du barn på 80- eller 90-tallet, var du kanskje så heldig å ha et par jelly shoes på beina i barnehagen? I så fall var du garantert blant de kuleste i sandkassa.

Tilhører du derimot Gen Z-generasjonen? Fortvil ikke.

Nå gjør jelly shoes comeback – perfekt til sommerferien.

Jelly shoes skal ha blitt funnet opp i 1946 i Frankrike, året etter andre verdenskrig var over, som et alternativ i mangel på skinn og lær. Og bak skoene, som ble verdens første plastikksandal, sto franske Méduse.

De lette skoene, som enkelt kunne dingle rundt en finger, kjennetegnes av plastikkstroppene, snille priser og de glade fargene. Aller helst med glitter i tillegg, for den ultimate wow-effekten.

Barn av 80- og 90-tallet brukte dem fra morgen til kveld på sommeren – med eller uten sokker i.

jelly shoes gjør comeback
Foto: Instagram/@meduseoriginal

Og jelly shoes var nærmest obligatorisk på stranda. Selv om det hendte at de ble tatt av bølgene og var fortapt for alltid.

Skoene blir den dag i dag fremdeles sett på som svært funksjonelle, praktiske – og til og med estetiske. Og de finnes selvfølgelig ikke bare til barn. Også voksne kan få tak i de originale Méduse-sandalene.

Denne sommeren har luksusmerker som Gucci og Valentino laget sine moderne versjoner av jelly shoes.

«For mange av oss, vekker jelly shoes frem barndommens bekymringsløse og idylliske sommerdager», sier Noelle Sciacca, redaktør i The Real Real til The Zoe Report.

«Motehusene er smarte som tilbyr ting som minner om hyggelige minner og som kommer med et snev av optimisme i en post-pandemisk verden».

loewe
Foto: Skjermdump/Loewe

Mens franske Loewe har pimpet skoene opp med platåsåle og Off-White og Bottega Veneta har laget sine versjoner av jelly-skoen, er Gucci og Moschino sine versjoner mer eller mindre kopier av den originale plastsandalen.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

Skoene føyer seg med det inn i den lange rekken av Y2K-trender fra 90- og 00-tallet, som jeans med lavt liv, magesmykker med høy bling bling-faktor og chokers.

Les også: Avslører denne TikTok-videoen Zaras hemmelige størrelsesguide?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer