Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er «menocore» det nye normcore?

Kvinner i overgangsalderen er i vinden.

Normcore er selvfølgelig gammelt nytt, og et velkjent syn blant Oslos hippe, oppvoksende garde. Mom jeans, hvite t-skjorter, birkenstocks og usminkede fjes har vært overalt siden 2013. Men, normcore-elva har delt seg i flere løp. For kort tid siden skrev vi om «Gorpcore», der folk har blandet inn «ut på tur, aldri sur» vibber i normcore-uttrykket. Fleece-vester, tursko og rumpetaske er plutselig blitt kult, synes noen.

Men denne sommeren er det også en annen bevegelse som har blitt tydeligere og tydeligere på insta og ellers; unge damer som kler seg som om de var preppy, middelaldrende middelklasse-kvinner fra USA, på ferie i sommerhuset sitt på 90-tallet.

The manrepeller velger å kalle det for «Menocore». Altså «menopause core»; hardcore overgangsalder-stil. 

– Det handler om å være kul på en veldig lite selvbevisst måte. Se for deg en 50 år gammel dame som ikke bryr seg hva andre mennesker tenker og bare har lyst til å være helt sinnsykt komfortabel, uttaler Leandra Medine Cohen, grunnleggeren av det kjente motenettstedet, i saken.

Bilder via: @luciazolea @larryhoffman @c_l_o @anniberner @maisoncleo

Bilde: via @majahattvang @sana_groovy @theabandea @sovietnam @lapantin

Tenk Carolyn Besette-Kennedy, femininitet, komfort, linbukser og lag på lag av florlette plagg og skjorter, solbriller med lett fargede brilleglass, grovstrikkede gensere og cardigans, brune skinnvesker, lett fersken-farget sminke, scrunchies og silketørkler i håret. I likhet med normcore, som i seg selv er en type anti-fashion bevegelse som gjør et opprør mot trender, kjønnsbestemmelser og alt som er flashy og påtatt, handler også menocore om det å ha en utrolig avslappet, personlig og uhøytidelig tilnærming til det å kle seg.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Om dette sprer seg til den grad at annehver én vil se ut som middelaldrende menn og kvinner vil tiden vise.

Les også: Melk & Honnings toppliste: Dad caps

Siste saker

Mest lest nå
Les mer