Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Derfor bar Melania Trump den utskjelte I really don't care do you-jakken
Denne jakken satte verden på hodet i 2018. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

Er jakke-stuntet til Melania Trump avslørt? Ser slik ut

– Melania bryr seg ikke.

Forrige uke fikk USAs førstedame Melania Trump kritikk for antrekket hun bar da hun holdt tale under republikanernes landsmøte. «Hun er kledd for krig, men hvilken krig», spurte kritikerne. Flere sammenliknet antrekket med uniformer bært av fascistiske ledere.

USA sin førstedame Melania Trump får kritikk for dette antrekket
Melania Trump fikk pes for dette antrekket under republikanernes landsmøte forrige uke. Foto: Alex Wong/Getty Images

Spol tilbake til 2018, og hele verden snakket om jakken til den amerikanske førstedamen da bilder av henne på vei ombord i et fly til Texas for å besøke flyktningbarn gikk viralt. På seg hadde Melania en jakke fra fast fashion-gigant Zara med påskriften «I Really Don’t Care, Do You?». Den ble sett i sammenheng med Trump-regjeringens utskjelte familieseparasjonspolitikk som gikk ut på å skille barn fra foreldrene sine på grensen mellom USA og Mexico.

En talsperson for førstekvinnen benektet den gang at jakken hadde «et skjult budskap». Presidenten hevdet at jakken var en kommentar til mediene og deres «fake news».

Nå tyder nye opplysninger på at det hele kan ha vært et kynisk stunt for å få medieoppmerksomhet.

– Melania Trump bryr seg ikke

«Melania tapes» er nummer én trending på Twitter etter at Melania Trumps tidligere rådgiver og nære venn Stephanie Winston Wolkoff i boken Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship With the First Lady kommer med en rekke avsløringer om den amerikanske førstedamen.

Wolkoff ble anklaget av Trump-administrasjonen for å ha mottatt millioner av dollar i forbindelse med Donalds Trumps innsettelsesseremoni som president. Hun fikk senere sparken, og Melania kuttet alle bånd med den tidligere venninnen.

I boken som omtales som «eksplosiv og avslørende», skriver Wolkoff blant annet om jakkehendelsen fra 2018. Hun mener den er beskrivende for førstedamens holdning til sine motstandere. «Melania bryr seg rett og slett ikke», skriver hun med henvisning til påskriften på jakken.

«Jeg driver de liberale til vanvidd», skal Melania ha sagt til Wolkoff. «Og vet du hva, de fortjener det». Den amerikanske førstedamen skal også ha sagt at hun synes folk legger for mye i hva hun har på seg. Hun har det på «fordi jeg liker det».

Melania Trump med den utskjelte jakken fra 2018.
Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

«Alle klikket på nulltoleransepolitikken ved grensen, men de vet ikke hva som skjer. Barna jeg møtte ble tatt med av coyoter, de dårlige menneskene som driver med menneskehandel. Derfor ble de satt i leirer», skal Melania ha sagt til Wolkoff, ifølge Vanity Fair. «De er ikke sammen med foreldrene sine, og det er trist. Men patruljene fortalte meg at barna sier: «Wow, jeg får en seng?». Det er mer enn de har i sitt eget land hvor de sover på gulvet. De blir godt tatt vare på. Dro Michelle Obama noensinne til grensen? Aldri! Vis meg bildene».

Det er ikke de eneste avsløringene i boken som føyer seg inn i rekken av bøker som tar for seg hva som foregår på innsiden av Trump-verdenen. Bare denne sommeren er tre slike bøker utgitt. De to andre er signert president Donald Trumps niese Mary Trump og hans tidligere advokat Michael Cohen.

Les også: Bella Hadid facetuner ikke bare seg selv

Siste saker

Mest lest nå
Les mer