Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Edda Gimnes er valgt ut av The Met til å vise på Costume Institute-utstillingen

Edda Gimnes om The Met-utstillingen: – En ære

Den norske designeren skal vise side om side med navn som Karl Lagerfeld, Cristóbal Balenciaga og Phoebe Philo.

Søndag kunne den norske motedesigneren Edda Gimnes endelig dele nyheten på sin Instagram;

Hun er blant designerne som er blitt valgt ut til årets The Metropolitan Museum of Arts Costume Institute-utstilling.

Skjermdump via Instagram

«Jeg er så glad for å endelig kunne fortelle dere at mitt arbeid er blitt valgt ut som en del av The Metropolitan Museum of Art: The Costume Institutes Spring 2019-utstilling: Camp notes on fashion. Åpningskvelden er Met-gallaen!!! Jeg er så ydmyk over å få vise frem mine arbeider sammen med så respekterte og inspirerende designere», skriver Gimnes i en caption til bildet.

– Jeg synes det er veldig stas å få aksept fra en så anerkjent institusjon som The Metropolitan Museum of Art. Det bekrefter det jeg selv ønsker, å jobbe i krysningspunktet mellom mote og kunst. Det er en stor ære å få stille ut plaggene mine blant så kjente merker som Chanel og Balenciaga, sier Gimnes til Melk & Honning.

Utstillingen inkluderer over 200 verker, og omfatter både womenswear og menswear i tillegg til skulpturer, malerier og tegninger datert tilbake til det 17. århundre.

Gimnes er valgt ut til utstillingen sammen med navn som Virgil Abloh for Off-White, Christopher Bailey for Burberry, Cristóbal Balenciaga, Sarah Burton for Alexander McQueen, Gabrielle Chanel, Christian Dior, John Galliano for Maison Margiela, House of Dior og hans eget merke, Jean Paul Gaultier, Nicolas Ghesquière for Louis Vuitton, Demna Gvasalia for Balenciaga, Karl Lagerfeld for House of Chanel, Chloé og Fendi, Rei Kawakubo for Comme des Garçons, Martin Margiela, Alessandro Michele for Gucci, Phoebe Philo for Céline, Yves Saint Laurent, Hedi Slimane for Saint Laurent, Donatella Versace for Versace, Gianni Versace og Vivienne Westwood.

– På denne utstillingen kommer jeg til å være i godt selskap, og det gir meg en boost til å jobbe enda hardere for å nå mine mål. Jeg var i New York å besøkte The Metropolitan Museum of Art i fjor og hadde aldri sett for meg at jeg skulle få muligheten til å stille ut arbeidene mine i en slik setting. Jeg føler meg veldig privilegert som har muligheten til å jobbe med det jeg elsker å gjøre. Det er så mye hardt arbeid som ligger bak og da setter jeg ekstra pris på at en så stor instutisjon som The Metropolitan Museum of Art viser interesse for arbeidet mitt, sier Gimnes.

Den årlige utstillingen, initiert av Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York, åpner med Met-gallaen den første mandagen i mai. Gallaen, som populært kalles «motens Super Bowl», ble første gang arrangert i 1946 for å samle inn penger til museets moteavdeling. I år arrangeres gallaen 6. mai, med Lady Gaga, Alessandro Michele, Harry Styles, Serena Williams og Anna Wintour som verter.

Temaet for utstillingen setter også temaet for gallaen. I fjor var temaet det noe kontroversielle «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination». Dette ble den mest besøkte utstillingen gjennom kostymeutstillingens historie.

I år er tema Camp notes on fashion med utgangspunkt i et essay av den amerikanske forfatteren, skribenten og feministen Susan Sontag. Hennes Notes on ‘Camp’ ble først utgitt i 1964, og anses å være et av de første kritiske verkene som bryter ned skillet mellom såkalt høy- og lavkultur.

Utstillingen står fra 9. mai til 8. september.

Hovedbilde: Joern Pollex/Getty Images for P&C and Fashion ID

Les også: Holzweiler lanserer samarbeid med Hypebeast

Siste saker

Mest lest nå
Les mer