Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Do’s and dont’s på 17. mai

I dag er dagen før dagen. Kanskje du akkurat nå lesser opp flaske på flaske med Cava i kassa på Vinmonopolet, kanskje du må hasteshoppe et antrekk på Gina i siste liten fordi bunaden er blitt altfor liten det siste året – eller kanskje du bare tar det helt easy og lader opp magen til å kunne ta ny rekord i pølsespising.

For å hjelpe deg meg forberedelse har vi laget en liten liste over hva du burde ha i bakhodet på selve nasjonaldagen:

Do’s  

– Faktisk SPIS på champagne-frokosten. Ikke bare drikk. Du vil takke deg selv senere på dagen når du IKKE har kasta opp i kjæresten din sitt fang på en fullstappet buss.

– Kjør sko du klarer å gå i en god stund. Det er absolutt mer innafor med sneakers enn sko du ser full ut når du går med, uten å være full (enda). Få ekspertens beste tips til hvordan du mestrer høye hæler her.

– Begynn frokosten tidlig. Man har alltid dårligere tid enn man tror.

– Pass på bunaden din – du skal tross alt ha den resten av livet. Sigarettmerker, kebabrester eller urin fra når du måtte slå lens i en grøftekant resulterer i en dyr renseri-regning.

Dont’s 

– Ikke prøv å konkurrer med russen. De kommer unna med det å spy under toget kl. 13 – det gjør ikke du.

– Ikke gå med slitte sneakers til finstasen. Er de box fresh går det meste bra, men ikke ta på deg de du hadde på deg under øyafestivalen i fjor. Uggs er «no go» uansett om du har prøvd å gjøre de mer festlige med glitter og strass.

-Dropp alt for heavy contouring – i livet generelt – men spesielt til bunaden. Det ser bare rart ut.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

– Styr unna Hard Rock Café,  Egon og Fridays. Uansett hvor sulten du er og alle andre steder er fullt, så er det ikke greit.

– Prøv å unngå  «walk of shame» i bunad. Dersom du er av typen som kunne finne på å bli med noen hjem 😉 – ta med deg et skift, så du slipper å luske gatelangs i bunad 18. mai. Eller peil deg ut noen på byen som har cirka samme størrelse som deg, så du kan låne et skift.

– Ikke vær bunadspolitiet. Det er ikke din oppgave å arrestere noen selv om bunaden er sydd i Kina, eller de har en paraply signert Deli De Luca og ikke Husfliden.

– Ikke velg et antrekk som kunne passet inn på NOX på en lørdags kveld. Kontrasten blir så sykt stor fra alle de nasjonalistiske «budeiene» gatene preges av.

Les også: Do’s and dont’s i Tokyo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer