Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Do’s and dont’s i Tokyo

Med 13 millioner innbyggere bare i sentrum av byen er Tokyo et reisemål på de aller flestes bucket list.

Den japanske hovedstaden er et mekka for blant annet selvedge denim og anime, og om ønskelig kan man synge karaoke 24/7. Den høflige men organiserte kulturen er lett å blende inn i, gatemoten er umulig å ikke bli inspirert av og du vil garantert føle at et besøk ikke er nok.

Her kommer en kjapp oversikt over do’s and dont’s for folk som skal på jomfrutur til den pulserende metropolen. 

Tekst og bilder av Pernille Mo

Les også: Do’s and dont’s i Paris

<h2″>Do’s

Bilde fra shinjuky gyoen

Shinjuku Gyoen National Garden

Et fantastisk avbrekk fra skyskrapere og folkemengder, en gigantisk park hvor du kan rusle rundt, ta selfies foran kirsebærblomstringen eller ta en liten lur på gresset sammen med resten av japanerne.

Harajuku

Et av Tokyo’s hippeste områder hvor det bugner med vintagesjapper, japanske jenter i crazy antrekk og de søteste caféer med fluffy pannekaker.

Commune 2nd

I en bakgård fylt av foodtrucks og palmer, midt i busy Omotesandō finner du fantastisk vegansk falafel og øl på tapp. Et populært sted for japanere å ha en liten afterwork før de går for å klubbe i Shibuya.

Izakaya

En izakaya er et samlebegrep for en type uformell gastropub som du finner overalt i hele Japan. De finnes i alle størrelser og typer, men de beste er de små hullene i veggen hvor lufta et tykk av sigarettrøyk og det er stappfullt av japanere. Dette er også et populært sted å ha vorspiel!

Karaoke i Shibuya

Man skulle tro at det å synge karaoke er en greie som bare turister gjør i Tokyo. Det er feil. Japanere elsker karaoke og gjør det hver helg i mange timer til solen står opp. I Shibuya kryr det av «karaokehoteller» hvor du får eget rom med mulighet for utkledning og roomservice.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Japansk Onsen

En japansk onsen er et offentlig bad hvor du har muligheten til å bade naken sammen med andre japanere. Badene er delt inn etter kjønn og det er flere basseng med forskjellig temperatur. Dersom du har tatoveringer må man gjøre litt ekstra research på hvilke onsen som tillater det. Japanere tillater nemlig ikke tatoveringer, fordi de forbinder det med den japanske mafiaen, Yakuza.

<h2″>Dont’s

Ikke let etter høy standard

For å få mest mulig ut av den japanske opplevelsen er det best å satse på en brun izakaya når man er sulten.

Ikke kjøp internasjonale merker

Tokyo er en dyr by, dersom du skal shoppe lønner det seg å gå for japanske merker.

Ikke bruk tradisjonelle japanske plagg som moteplagg

Selv om du digger den nye kimonoen din er det ikke særlig populært å bruke slike tradisjonelle plagg som hverdagstøy. 

Ikke gå inn i en drikkekonkurranse med japanere

 Ja, nordmenn drikker mye, men japanere drikker mer. Og oftere. Dersom du finner ut at du skal ha en drikkekonkurranse med en japaner kommer du tape. Hver gang.

 Ikke spis eller drikk på gaten

 Dette blir sett på som dårlige manerer – men man slipper ganske billig unna som turist.

Ikke hold deg våken om du er trøtt 

Japanere jobber veldig lange dager og tar seg derfor en lur så fort muligheten byr seg. Er du trøtt er det helt normalt og trygt å ta seg noen minutter på øyet. 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer