Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ekspertens tips til hvordan du overlever 17. mai på høye hæler

17. mai innebærer for mange å måtte skyfle føttene inn i et nytt par høye sko. Det kan være en dårlig idé. Vi har tatt en prat med en dame som har svart belte i det å gå med «heels» for å få noen gode tips.

«But I’m very, very comfortable in heels. The higher the better!» sa den ultimate luksussko-fetisjisten Carrie Bradshaw i Sex & The City. Skuespilleren som spilte henne i totalt 94 episoder gjennom 6 sesonger, nemlig Sarah Jessica Parker, har likevel senere sagt i intervjuer at føttene hennes rett og slett er blitt deformerte etter årevis traskende med hælen hevet.

De fleste damer kjenner til den brennende, gnagende, udigge følelsen av å ha på høye sko i time ut og time inn. Noen skyr disse penskoene som om det var djevelen selv, og sier «halleluja!» til det faktum at den store sneakerstrenden har gjort at de jordnære, komfortable joggeskoa er blitt «innafor» i de aller fleste sammenhenger – selv de finere.

Men en gang i mellom kommer det anledninger der joggesko virkelig er faux pas og høye sko må inn i bildet. En ny trend har vært å injesere botox under fotsålen i et forsøk på å gjøre ting mer komfortabelt. Men for de som ikke er lystne på å la sprøyter få nærme seg føttene  – hva kan man gjøre for å sikre seg mot gnagsår og sure miner fra dine nederste undersåtter?

Caroline Skjelbred, mote og skjønnhetsredaktør i norske ELLE har helt klart svart belte i dette å rocke «heels» – både på dagen og kvelden. Instagrammen hennes florerer av bilder av henne i stilige hæler, med en rekke Louboutins og Jimmy Choos i skapet.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

– Mine absolutte favorittsko er faktisk noen helt klassiske fra Louboutin. De blir formet ettersom man går med de, og da blir de bare helt sinnsykt behagelige! Sandalene mine fra Choo på 10 centimeter kan jeg også lett gå med en hel kveld.

Hun mener det å klare å overleve i høye sko, handler om å se sine begrensninger.

– Jeg personlig klarer å gå med 8 cm hele dagen, men hadde aldri klart å gå på 12 centimeter like lenge! På kvelden kan jeg klare 10-12 cm, men da må det være for eksempel middager som innebærer vin. Da er 10-12 centimeter lekende lett.

Skjelbred mener at det er mest chic å la sko med 14 centimeter hæl få ligge i skapet akkurat på 17. mai.

Bilde fra Caroline Skjelbreds instagram

Bilder via @carolineskjelbred

– Det er jo tross alt en dagfest. Ta heller fram noen som er 8-10 centimeter. Eller kjør en lekker og trendy kitten heel! Man kan også gå for en kilehæl selv om det ikke er like pyntet, eller en fin platåsandal.

– Aller viktigst er det jo at man kan gå på de!

Høye hæler-eksperten poengterer for ordens skyld at det er viktig å legge et lag neglelakk på tærne og bruke en fotfil på hælen.

– Og ikke bruke nye sko! De er ofte stive i starten og da vondere å gå med. La nye sko få noen runder rundt om kvartalet før selve 17. mai.

Selv pleier hun å ta med et par ballerinasko i vesken – for sikkerhetsskyld – og en pakke gnagsårplaster, som på strykes forsiktig på i verste tilfelle.

Les også
Sports Illustrated viser frem modell med synlig arr for første gang

– Zara har også noen helt fantastiske snøresandaler på rundt 8-10 cm. Disse kan du kjøre en hel 17. mai både dag og natt, og trippe rundt med morgenkvisten 18. Mai ( 😉 ) uten noe ubehag. Med det ønsker jeg alle masse lykke til.

Les også: Melk & Honnings toppliste: 17 tips til 17. mai-antrekket

Siste saker

Mest lest nå
Les mer