Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dokumentarserien om Victoria's Secret er rett rundt hjørnet
Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Dokumentarserien om Victoria’s Secret er rett rundt hjørnet

Bli med bak kulissene til den kontroversielle undertøysgiganten.

I februar i fjor kom nyheten om at en dokumentarserie om Victoria’s Secret var på vei. Det er ingen hemmelighet at undertøysgiganten har vært i hardt vær de siste årene, med den ene skandalen etter den andre. I 2019 avlyste de også sitt ikoniske undertøysshow, som ikke er blitt satt opp igjen siden.

Den kommende serien Victoria’s Secret: Angels and Demons, som opprinnelig skulle hete The Rise And Fall Of Victoria’s Secret, tar seerne med bak kulissene.

Serien om Victoria’s Secret har premiere på Hulu neste uke.

Torsdag 14. juli kan du altså sette deg godt til rette i sofaen og se dramaet utspille seg på skjermen.

Den tredelte dokumentarserien er laget av journalist og filmprodusent Matt Tyrnauer. Han står også bak dokumentarfilmer som Valentino: The Last Emperor og Studio 54.

Dokumentaren om Victoria’s Secret utforsker forholdet mellom mote, makt og innflytelse. Den beveger seg også innom forholdet mellom L Brands-grunnlegger Leslie Wexner og den avdøde pedofilidømte milliardæren Jeffrey Epstein.

– Det er en veldig kompleks historie, som ikke bare handler om mote, men om makt og innflytelse og det jeg liker å kalle det moteindustrielle komplekset, sier Tyrnauer til WWD.

– Den handler om designtiden, verden av design og markedsføring og fast fashion. Men også om menneskene bak og makten og innflytelsen de hadde, legger han til.

Dokumentarserien om Victoria's Secret er rett rundt hjørnet
Skal du se den nye dokumentaren om Victoria’s Secret? Foto: Taylor Hill/FilmMagic

Tyrnauer ønsker å gi seerne et innblikk i «en hemmelig verden».

For å ta oss med på innsiden av merkevaren består dokumentaren av en rekke intervjuer. Tyrnauer har blant annet snakket med tidligere Victoria’s Secret-modeller som Frederique van der Wal, Lyndsey Scott og svenske Dorothea Barth Jörgensen.

Vi får også se gamle klipp av intervjuer med andre Victoria’s Sectret-engler, som blant annet en ung Naomi Campbell.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

I tillegg inneholder dokumentarserien interne videoer fra Limited Brands, som altså tidligere eide Victoria’s Secret. Det vil blant annet gi innblikk i grunnlegger Leslie Wexner sitt kompliserte forhold til både foreldrene og Jeffrey Epstein, og hvordan det var med på å forme ham.

Wexner skal ha nektet å la seg intervjue til dokumentaren, men han har angivelig svart på spørsmål skriftlig gjennom en talsperson, forteller Matt Tyrnauer til WWD.

Dokumentarserien om Victoria's Secret er rett rundt hjørnet
Leslie Wexner og modell Stella Maxwell i 2016. Foto: Astrid Stawiarz/Getty Images

Det er ikke bare Wexner som ikke dukker opp i Victoria’s Secret: Angels and Demons.

Heller ikke noen av de mest kjente Victoria’s Secret-modellene, som Gisele Bündchen, Adriana Lima, Heidi Klum og Hadid-søstrene, er med i dokumentarserien.

Regissør Matt Tyrnauer har derimot fått tak i intervjuer med tidligere medlemmer av undertøysgiganten sitt PR-team og journalister som dekket forholdet mellom Epstein og Wexner.

– De er store karakterer. Og merkevaren hadde en overordnet innflytelse på kulturen i mange år og ble fanget i et kulturelt skifte som nesten var eksistensielt, sier Tyrnauer videre til WWD.

– Serien ser på de kulturelle endringene som gjorde Victoria’s Secret irrelevant, ikke levedyktig og til slutt truende for merkevaren.

Les også: 9 serier vi vil binge i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer