Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
serier vi vil binge i sommer
The Girl from Plainville. Foto: Starzplay

9 serier vi vil binge i sommer

Serier å slå ihjel regnværsdager med.

Til tross for at mange av oss har brukt de siste to årene på å binge den ene serien etter den andre, blir vi merkelig nok ikke lei. Og streaminggiantene fortsetter stadig å servere oss fråtsbare serier som perler på en snor. Denne sommeren er intet unntak.

Her er 9 serier vi vil binge i sommer.

Signora Volpe (BritBox)

serier å binge
Signora Volpe. Foto: BritBox

Sylvia Fox, spilt av Emilia Fox, har ikke for vane å skryte av sitt gode språkøre eller store kjennskap til våpen. Den britiske spionen drar til vakre Italia for å delta i bryllupet til niesen sin Alice, og for å få en pause fra livet som MI6-spion i London. Men når brudgommen forsvinner og et lik blir funnet, ser Signora Volpe (fru Rev, på italiensk) seg nødt til å løse mysteriet.

serier å binge
Signora Volpe. Foto: BritBox

Det er imidlertid ikke den eneste gåten hun kommer til å løse på den italienske landsbygda. Med skaperne bak den nærmest ikoniske britiske krimserien Mord & Mysterier i spissen, har vi stor tro på denne miniserien.

Hotel Portofino (NRK)

hotell portofino
Hotel Portofino.Foto: Eagle Eye Drama/NRK

Portofino har litt av et øyeblikk om dagen. Etter at Kourtney Kardashian og Travis Barker giftet seg i den italienske kystbyen tidligere i sommer, spår vi en aldri så liten bølge av turister dit (som om det ikke kom nok reiselystne dit fra før av).

Flykt 100 år tilbake i tid denne sommeren til 20-tallets Italia. Familien Ainsworth åpner dørene til sitt hotell på den glamorøse rivieraen, og gjestene er både velstående – og dessverre også kravstore, naturligvis.

portofino
Hotel Portofino.Foto: Eagle Eye Drama/NRK

Se for deg en britisk versjon av den danske koseserien Badehotellet, men lagt til hakket mer spektakulær natur, men med like fantastiske eyecandy-kostymer.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Peaky Blinders (Netflix)

serier å binge
Peaky Blinders. Foto: Squire/Netflix

Etter over et års ventetid er endelig sjette og siste sesong (snufs) av Peaky Blinders her. Den britiske gangsterserien har tatt verden med storm siden første sesong rullet over skjermen i 2013. Forvent deg litt mindre dyster Nick Cave-soundtrack og humor, hakket mer politikk, men like mange overraskelser og spenningsmomenter.

serier å binge
Peaky Blinders. Foto: Squire/Netflix

Og som alltid med fantastiske rolleprestasjoner fra hovedrolleinnehaver Cillian Murphy og resten av gjengen. Tommy Shelby og Co, vi vil savne dere!

The Girl From Plainville (Starzplay)

the girl
The Girl from Plainville. Foto: Starzplay

The Girl from Plainville er basert på den virkelige historien om jenta Michelle Carter, som i 2018 ble siktet for å ha drept kjæresten sin Conrad Roy, tilbake i 2014. Den veldig spesielle «sms-selvmords-saken» gikk verden rundt. Carter spilles av en forbløffende lik Elle Fanning, mens moren hennes spilles av motebransjens yndling, Chloé Sevigny.

the girl
The Girl from Plainville. Foto: Starzplay

Mini-thrillerserien har premiere 10. juli.

Irma Vep (HBO Max)

irma vep
Irma Vep. Foto: HBO Max

Svenske Alicia Vikander tok verden med storm med filmer som The Danish Girl, Ex Machina og Man from U.N.C.L.E. Så ble det stille, og så kom pandemien. Nå er 33-åringen imidlertid tilbake i miniserien Irma Vep, et thriller-drama basert på filmen med samme navn fra 1996.

Vikander spiller Mira, en amerikansk filmstjerne som satt ut av kjærlighetssorg og karrieren sin drar til Frankrike for å spille karakteren Irma Vep i en remake av en fransk stumfilmklassiker, Les Vampires.

serier å streame
Irma Vep. Foto: HBO Max

Sakte, men sikkert begynner skillet mellom Mira selv og Irma å viskes ut. Spennende som det enn høres ut, er det flere humoristiske innslag i serien, takket være et stjerneteam bestående av blant annet britiske Tom Sturridge (fra nærmest ikoniske The Boat that Rocked), tyske Lars Eidinger (fra Babylon Berlin) og franske Vincent Macaigne.

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

The Responder (NRK)

serier å binge
The Responder. Foto: Rekha Garton/NRK

Å se Martin Freeman som noe annet enn en liten hobbit med stort mot, er skikkelig merkelig, men så riktig. For så er den britiske skuespilleren i stjerneklasse. Det er langt fra Hobbiten til The Responder, men Freeman gjør en troverdig rolle som den korrupte, men samvittighetsfulle politimannen Chris Carson i Liverpool.

serier å binge
The Responder. Foto: Rekha Garton/NRK

Riviera (HBO Max)

Blir flyet kansellert og Sydenturen ryker denne sommeren, kan man likevel få seg en liten bit av den franske rivieraen. Ved hjelp av serier som Riviera.

serier å binge
Riviera. Foto: Sky Atlantic

Dog hakket mer dramatisk enn man hadde foretrukket en ekte ferie ute i det virkelige livet. I Riviera møter vi den amerikanske, nygifte kunstkuratoren Georgina, spilt av Julia Stiles. Alltid velkledd, lever hun det gode liv i sus, dus og 30 varmegrader.

riviera
Riviera. Foto: Sky Atlantic

Når milliardærektemannen hennes dør i en mystisk eksplosjon, knuses det glamorøse livet hennes i Nice når hun oppdager at alt er bygd på løgner, hemmeligheter og drap.

Sister Boniface (BritBox)

sister boniface
Sister Boniface. Foto: BritBox

Det er noe med erkebritisk krim, serier og sommer. De bare hører sammen, synes vi. Elsket du sjarmerende Father Brown, vil du digge Sister Boniface. For den observante seer, var karakteren faktisk med i en av de aller første episodene i serien om den syklende presten på den britiske landsbygda, lagt til 50-tallet.

sister boniface
Sister Boniface. Foto: BritBox

I spinoff-serien Sister Boniface Mysteries er det den vinlagende nonnen og rettsmedisineren Boniface som står i sentrum, hvor hun løser en rekker mysterier på 60-tallet. Father Browns sykkel er byttet ut med en mer moderne moped. Skuespillere som Max Brown, kjent fra Downton Abbey, er også med.

Becoming Elizabeth (Starzplay)

becoming elizabeth
Becoming Elizabeth. Foto: Starzplay

Britiske dronning Elizabeth II feiret nylig sine 70 år på tronen. Men før henne var det Elizabeth I, Englands dronning fra 1558 til 1603. Hun var datter av den gærne kong Henrik VIII og elskerinnen hans/kona hans Anne Boleyn. Uten å noensinne gifte seg eller få barn selv, ble dronning Elizabeth I den siste monarken fra huset Tudor.

Les også
Motehøydepunktene fra Øyafestivalen 2022

Men visste du at hun etter planen egentlig ikke skulle ha vært dronning idet hele tatt? I Becoming Elizabeth får vi hele den snacksy forhistorien til en av verdens mest berømte regenter.

serier å binge
Becoming Elizabeth. Foto: Starzplay

Les også: 6 moteutstillinger verdt å få med seg i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer