5 nye spisesteder i Oslo du bør sjekke ut.
Er du sulten på nye steder å spise? Heldigvis er det flust av nyåpninger for tiden, tross tøffe tider for restaurantnæringen. Vi har samlet 5 nye restauranter i Oslo du bør sjekke ut – om du vil ha en en sunn og fresh frokost, en ny pizzafavoritt, en fancy drink – eller alt på én gang.
Cultivate Food
Helgesens gate 18
Har du, som oss, mål om å spise mer plantebasert i 2022? Da kan dette bli din nye go to! Cultivate Food på Grünerløkka serverer vegansk og vegetarisk mat til en veldig rimelig penge, og gjør det lett å velge litt grønnere.
Råvarene de bruker er i hovedsak kortreiste og kommer blant annet fra deres egen Kveldsrud gård.

Cultivate Food bruker sesongens råvarer og serverer både frokost, lunsj og middag fra kl 09-21. Om du har det travelt, har de take away – perfekt for frokost eller lunsj på farten.
Kafeteria August
Universitetsgata 9
Kafeteria August er uten tvil det nyeste spisestedet på denne listen. De åpnet tirsdag 18. januar og er ryyykende ferske.
Bak det nye spisestedet står Maeemo og The Vandelay-gründer Espen Holmboe Bang og 24 år gamle Joanne Sørheim. Med seg på laget har de kjøkkensjef Petter Rolund Antonsen som har fri tilgang til Maeemos smaksbibliotek – og det lover jo godt.
Kafeteria August tilbyr mat, vin og kaffe hele dagen – fra kl. 09 til 01 – tirsdag til lørdag. Menyen skal være basert på enkle råvarer og gode smaker: Rugbrød, ost og egg til frokost, deleretter til middag og snacks til sene kvelder med vin.
Hele stedet minner litt om freshe spisesteder i København – kanskje ikke så rart med danske Holmboe Bang bak konseptet?

Daglig leder Joanne Sørheim forteller at hennes favoritt fra menyen akkurat nå er krabberøre på taskekrabbe med sprø blader av endive.
– Og frokost med de fineste eggene fra Delås gård. Tartaren vår er også vilt bra – i all ydmykhet, legger hun til.

Fra kl. 19 og utover på torsdager, fredager og lørdager blir restauranten også utested – men vær tidlig ute! Det aner oss at her blir det fullt fremover.
Dapper Bistro
Operagata 36
Sentralt plassert i Oslobukta finner du Dapper Bistro. De åpnet i oktober 2021, den andre etter nyåpningen på Grünerløkka i 2019.

Hos Dapper finner du stilsikker retail og servering i samme lokale – med andre ord «best of both worlds». Her får du kaffe, frokost og lunsj på dagen – og på kvelden – middag, vin og musikk.

Avalon
Munkedamsveien 31
Med en moderne søreuropeisk meny er Avalon vel verdt et besøk. Restauranten åpnet dørene i november 2021 og holder til like ved Aker Brygge. Avalon er det nye prosjektet til Mikael Svensson, som allerede står bak restauranten Kontrast på Vulkan – og kan skilte med en Michelin-stjerne derfra.
Menyen er inspirert av matkulturen rundt Middelhavet, med alt fra oksetartar til piggvar på spisekartet.

Og på tross av fristende mat har de ikke spiseplikt – så du kan også ta turen for en drink eller to. Med andre ord – om du skal på date og er usikker på om det holder helt til middag, er Avalon både et classy og trygt valg.
Mano Pizza
Markveien 46
Sugen på en søndagspizza? Da kan du prøve nye Mano Pizza i Markveien. Mano har allerede holdt til på Solli Plass en stund, og åpnet ny filial på Løkka nå i januar. De er rosa, lett å kjenne igjen og med firkantet pizza på opptil én meter har de skapt en nisje i Oslos velfylte pizzamarked.
