Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hvor i Oslo går du når det er kameraet som skal spise først? (Foto: Instagram @mano.pizza)

6 kule spisesteder i Oslo verdt å sjekke ut

Til når the camera eats first.

Det er ikke alltid det er like lett å lande på et spisested – men en ting er sikkert; hovedstaden vår har flust av spisesteder å by på. Men når sant skal sies, er det tross alt ikke bare maten man drar på restaurant for. Det er litt digg når maten serveres i litt freshe omgivelser, er det ikke?

Er du som oss, synes du kanskje at det lille ekstra i form av atmosfære eller interiør er minst like avgjørende når du er ute på restaurant? I så fall, kan både du og kameraet ditt gjøre dere klare.

Melk & Honning har kommet frem til en liste med et knippe freshe restauranter – men valgt blant de som kanskje ikke er de aller mest kjente, pluss et par nykommere.

Her kan både du og kameraet ditt nyte god mat i fine omgivelser:

Mano Pizza

Mano Pizza er først ut av flere pizzasteder på denne listen. Og hvorfor flere pizzasteder? Vel, fordi det er digg, den perfekte sommermaten – og med tanke på at feeden vår er full av pizzaer om dagen, er de tross alt ganske instavennlige. Mano Pizza er lett å kjenne igjen med rosafargen sin – og skiller seg også ut med sin meterpizza. Ja, riktig – pizza på én meter!

I Oslo finner du dem like ved Solli plass – og også snart i Markveien.

Issho Matbar

Gira på japansk? Og cocktails? Det er i alle fall ikke noe problem hos Issho Matbar. De freshe, instavennlige lokalene finner du i Strøget – rett ved nærmest ikoniske Angst bar, og vi snakker dunkel belysning, neonskilt og blomster i taket.

Ostara Bar

En grønn oase – både når det gjelder dekorasjon og meny! Som de sier det selv på Instagram; de holder åpent «to dark» og serverer «natural wine, saké, sourbeer and vegetables». Ja, takk!

Med sin opp-ned-verden i taket, er dette definitivt et lokale som ikke ligner noe annen bar du har vært i før. Nysgjerrig? Du finner Ostara Bar midt i beste Kvadraturen.

Best Friends Pizza

Avslappede og hippe Best Friends Pizza B.F.P. sikter seg inn på en kombo av amerikansk og napolitansk når det gjelder pizzabunnen. Ikke feil!

Vært på Bass, forresten? Det er faktisk samme gjengen som står bak Best Friends Pizza. Pizzaen kan du nyte innendørs eller utendørs i gode solforhold, langs Thorvald Meyers gate ved Birkelunden.

Esaias mat & vinbar

Hos Esaias fokuserer de på naturlig vin og kortresite, sesongbaserte norske ingredienser. Stemningen innendørs er upåklagelig – og det samme gjelder den romslige uteserveringen. I 2019 ble de nominert til Oslos beste utested av Natt & Dag, samme året som de åpnet.

Esaias ligger sentralt til ved Kirkeristen – som de selv sier; følg det rosa lyset fra Storgata…

Jungel Pizza

Det populære, vegan-vennlige pizzastedet på St. Hanshaugen lager pizza inspirert av tradisjonen fra italienerne som kom til New York på starten av 1900-tallet. Den skulle være egnet til å brettes slik at den kunne spises på gata – så ja, her er konseptet takeaway! Hos Jungel gjøres alt selv, fra pizzabunnen til skjæringen av salamien, til syltingen av løken.

Du kan raske med deg pizzaen neste gang du er på St. Hanshaugen. 1-2-3, parkdate!

View this post on Instagram

A post shared by Jungels magiske pizzapalass (@jungelpizza)

Les også: Guide til Oslos beste shoppingområde

Siste saker

Mest lest nå
Les mer