Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette kan du forvente fra herremoteukene

Designdebuter, returer og jokere.

Med juni er det klart for herremoteukene. Det har allerede begynt med London før Pitti Uomo i Firenze tirsdag, deretter Milano og Paris før New York avslutningsvis. Men med stadig tynnere program vakler flere av de store internasjonale herremoteukene (noe som også var tilfellet for New York Fashion Week tidligere i år som kjemper for å holde hodet over vannet). Det er nemlig langt mellom høydepunktene også her, men det betyr ikke at de ikke er der. Her er noe av det du kan forvente av sesongens herremoteuker i de kommende ukene:

Virgil Ablohs Louis Vuitton-debut

Det kom som en overraskelse på mange da Off-White-grunnlegger og kreativ leder for Kanye West Virgil Abloh tidligere i år ble utnevnt som ny kreativ leder for Louis Vuittons herrelinje. Med det går han i fotsporene til Kim Jones som takket for seg i januar i år. Ablohs første kolleksjon for det franske luksusmotehuset vises 21.juni i Paris.

Kim Jones for Dior

I mars kom nyheten om at Kim Jones går til Dior Homme. Fra ett erkebritisk luksusmotehuset til annet, men med seg tar han mest sannsynlig ny energi (slik Maria Grazia Chiuri har gjort på damesiden), for ikke å nevne gode venner som Kate Moss og David Beckham. Hans første visning for Dior skjer i Paris.

Det var Beckham som først debuterte Kim Jones for Dior Homme under den britiske prinsebryllupet tidligere i år.

Jacquemus gjør herre

Mot slutten av visningen av damekolleksjonen i februar annonserte Simon Porte Jacquemus fra catwalken at han lanserer en ready-to-wear herrekolleksjon. I mai kom de første bildene fra kolleksjonen med rugby-spiller Yoann Maestri som ansikt utad. Under herremoteuken i Paris, nærmere bestemt 25.juni, vises kolleksjonen for første gang.

Raf Simons retur til Paris

Etter ett og et halvt år eller tre sesonger pakker kreativ leder og sjefsdesigner i Calvin Klein snippesken og venter snuten igjen mot Paris. Med det forlater han også New York-programmet. Visningen holdes 20.juni i den franske hovedstaden.

Craig Green gjester Pitti Uomo

Den britiske designeren Craig Green er årets gjestedesigner under italienske Pitti Uomo, og går med det i fotsporene til blant andre Jonathan Anderson, Virgil Abloh og Raf Simons. Green presenterer sin SS19-kolleksjon med et eksklusivt runway show. Det gjør han til en av headlinerne under sesongens Pitti Uomo, men tar ham også av programmet for men’s fashion week i London som med det svekkes ytterligere.

Jokeren: Paul Surridge for Roberto Cavalli

Som for Craig Green er det Pitti Uomo og Firenze (Roberto Cavallis hjemby) som er backdropet når det italienske luksusmerket gjør comeback på catwalken. Det er også premieren på herrekolleksjonen designet av Paul Surridge som er ny kreativ leder for alle Roberto Cavalli-gruppens merker.

Hovedbilde: Louis Vuitton SS18

Les også: Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer