Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
met gala

Dette er temaet for Met Gallaen 2019

Inspirert av amerikansk forfatter, skribent og feminist.

Tirsdag kunne The Metropolitan Museum of Art, bedre kjent som The Met, avsløre hva som blir temaet for kostymeutstillingen til museumet i 2019 – og med det også temaet for neste års Met Gala. Og temaet for The Mets neste kostymeutstilling og neste års største motefest er: «Camp: Notes of Fashion».

Andrew Bolton og Wendy Yu, som har ansvaret for kostymeinstituttet, har tatt utgangspunkt i et essay fra den amerikanske forfatteren, skribenten og feministen Susan Sontag.

Sontags «Notes on ‘Camp’» ble først utgitt i 1964 og blir beskrevet som «god, fordi den er forferdelig». Bokens to essays anses å være de første verkene med kritikk som slår ned noe av skillet mellom høy- og lavkultur. Etter utgivelsen av boken ble Sontag sett på som et litterært geni.

Ved bruken av ‘Camp’ i denne sammenhengen menes altså ikke verken leirbål, marshmallows eller telt, men heller noe overdrevent og teatralsk.

«Kjernen i ‘Camp’ er dens kjærlighet for det unaturlige: Av kunstverk og overdrivelse». 

Det skrev Sontag i Partisan Review, på en tid hvor skillet mellom høy- og lavkultur ble utvannet.

Men også nå i 2018 er det aktuelt. Til The New York Times forteller Andrew Bolton at vi for tiden går gjennom et ekstremt ‘camp’-øyeblikk.

«Det føles veldig relevant for den kulturelle samtalen å se på hva som ofte blir avvist, men som egentlig kan være veldig sofistikert og et sterkt politisk verktøy, spesielt i marginaliserte kulturer», sier han og fortsetter:

«Uavhengig av om det er pop camp, queer camp, high camp eller politisk camp. Trump for eksempel er en typisk ‘camp’-figur. Jeg tror dette er veldig riktig i tiden».

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

The Met Gala som ble holdt i mai i år hadde temaet «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination». Dette ble den mest besøkte utstillingen gjennom kostymeutstillingens historie, skriver Fashionista. Og igjen var alles øyne på Rihanna, som for anledningen hadde kledd seg som pave, i design signert John Galliano for Maison Margiela.

vogue avslører årets tema for met gallaen

Vogue avslører temaet for neste års Met Gala. Her er et bilde fra Gucci fall 2016. Foto: Skjermdump Instagram

The Met Gala anses å være den viktigste motebegivenheten gjennom året. Gallaen blir holdt den første mandagen i mai hvert år, i regi av Anna Wintour og Vogue. Neste Met Gala arrangeres 6.mai 2019, og vertinnen Anna Wintour får denne gangen hjelp fra Harry Styles, Lady Gaga, Guccis Alessandro Michele og Serena Williams.

På den røde løperen utenfor The Metropolitan Museum of Art poserende noen av verdens  største motedesignere, artister, modeller, skuespillere og andre personligheter. Rihanna er kjent for å stjele showet, og også deler av Kardashian-familien har med tiden blitt selvskrevne gjester på den gjeve gallaen.

Hovedbilde: Johnny Dufort/The Metropolitan Museum of Art 

Les også: Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer